perjantai 15. elokuuta 2014

Vaatimaton ehdotus oluen kioskimyyntiä koskien

Minun mielestäni alkoholipitoista kaljaa eli bulkkiolutta ei pitäisi saada myydä kioskeissa iltayhdeksän jälkeen. Kuitenkin pitäisin toivottavana, että yömmällä olisi mahdollista ostaa kioskeista oikeaa olutta.

4 kommenttia:

 1. "Vaatimaton ehdotus" on sanaparina aika vahvasti leimautunut Swiftin mainion tekstin vuoksi. Se liittyy helposti ajatukseen vähintään jonkinasteisesta ironisuudesta. Swift esimerkiksi tosiaankin ehdotti lapsien syömistä ratkaisuna tiettyihin ongelmiin.

  Suosittelen tutustumaan minusta hauskan tekstin kautta ironian ihmeellisyyksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa vasta nyt muistin, että olen tietänytkin tuon Swiftistä. Ja on hyvää satiiria. Mutta ihan samanlainen minun kirjoitukseni tarkoitus ei tosiaankaan ollut.

   Lempikirjailijani Daniil Harms oli myös ehdottanut, että lapsia ei pitäisi ollenkaan kapaloida vaan heidät pitää tuhota. Harmskaan ei ilmeisesti ollut ironia- tai sarkasmituulella tuota kirjoittaessaan.

   Poista
  2. Istuttaisin heihin jäykkäkouristuksen vai miten se oli?

   Poista
  3. Joo, tuo oli toinen näitä lapsi"rakkaus"juttuja. Mainitsemani tuhoamisjuttu löytyy sivulta http://netti.nic.fi/~tomk/harms01.html kohdasta Minua sanotaan kapusiinimunkiksi.

   Poista