maanantai 25. elokuuta 2014

Syyria ja Islamilainen valtio

Syyrian johtaja Bashar al-Assad on täysi kusipää ja täysin verrattavissa V.I. Leniniin siinä suhteessa. Silti hän ja hänen isänsä ovat virassa ollessaan onnistuneet suojelemaan Syyrian uskonnollisia vähemmistöjä enemmistön eli sunnimuslimien mielivallalta. Näitä uskonnollisia vähemmistöjä ovat alaviitit, kristityt, druusit ja shiiamuslimit.

Syyrian sisällissodan puhjettua Yhdysvallat ja monet muut länsimaat antoivat tukea maallisiksi uskomilleen kapinallisryhmittymille. Ei montaa vuotta kestänyt kuitenkaan, kun melkein kaikki nämä "maalliset" ryhmittymät loikkasivatkin islamistien puolelle. Ja nämä islamistit ovat olleet hyvää värväysalustaa nykyään Irakissa ja Syyriassa riehuvalle varakkaalle ja hyvinaseistetulle islamilaiselle raiskaajajengille nimeltä Islamilainen valtio (asiaan edes jotenkin liittyen viite 1 ja viite 2).

Äskettäin kuitenkin Yhdistyneen kuningaskunnan asevoimien entinen komentaja kenraali Richard Dannatt on ilmaissut olevansa sitä mieltä, että Lännen tulisi tehdä yhteistyötä Bashar al-Assadin kanssa Islamilaisen valtion kaatamiseksi. Täytyy sanoa, että itse kannatan tätä aloitetta täysin sydämin. Assad voidaan hoitaa myöhemmin, jos vielä halutaan.

4 kommenttia:

 1. Valitettavati sotaa on jo käyty pitkään ja siviiliväestö on kärsinyt eniten jäädessään taistelujen jalkoihin. Alueelle tuskin saadaan rauhaa ihan lähitulevaisuudessa, vaikka läntinen liittoutuma alkaisikin pommittaa islamistien alueita. Ainoastaa aseiden ja ammusten loppuminen lopettaisi sotatoimet, mutta asekaupan hillitseminen on osoittautunut sekin melkein mahdottomaksi tai ainakaan siihen ei ole löytynyt tarpeeksi tahtotilaa eri toimijoilta, kuten YK:lta ja aseita kauppaavista maista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pitäisi pitää huoli siitä, etteivät ainakaan pahimmat pahikset saisi enimpiä ammuksia ja aseita.

   Poista
  2. Ja vähänkään terävämmät veitset pitäisi kieltää. Ainakin päiden laikkauksista on tulossa muoti-ilmiö tuolla mualimalla:http://www.foxnews.com/world/2014/09/18/australia-terror-raid-prompted-by-isis-plans-for-public-killing-pm-says/

   -E.P.

   Poista
  3. Viimeisin anonyymin viesti tällä palstalla oli juuttunut jostain syystä kahdeksan vuoden ajaksi julkaisujonoon.

   Poista