perjantai 8. elokuuta 2014

Ei Judenfreita maailmaa

Minusta Israelilla on oikeus tunnustettuihin ja turvallisiin rajoihin. Minusta israelilaisilla, niin juutalaisilla kuin arabeilla, muslimeilla, kristityillä ja druuseillakin on oikeus siihen, etteivät hullut rättipäät ammuskele raketteja naapurista heidän päälleen.

Israel on rakentanut kalliin järjestelmän, joka pyrkii suojaamaan sen kansalaisia rakettitulelta. Gazan kaistaa hallinnoiva Hamas taas sijoittaa sotatarvikevarastonsa ja rakettijärjestelmänsä kouluille, sairaaloihin ja siviiliasutuksen keskelle. Hamas käyttää palestiinalaisia ihmiskilpinä. Kun Israelin puolustusvoimat yrittää tuhota Hamasin hyökkäysinsfrastruktuuria, niin siinä tulee sitten enemmän siviilitappioita Gazan asukkaille, mikä on tietenkin hirveän tärkeää Hamasille. Hamas yrittää tappaa mahdollisimman paljon israelilaisia siviileitä. Israel taas yrittää tappaa Hamasin terroristeja. Terroristeiksi näitä voi aivan turvallisesti(?) nimittää, sillä nämä piiloutuvat siviilien keskelle ja yrittävät sekä tappaa siviilejä että tapattaa omia siviilejä.

Minusta Gazan kaista voitaisiin vaikka luovuttaa Egyptille. Silloin Egypti varmaankin pitäisi huolta terroristien aseistariisumisesta. Periaatteessa Länsiranta voitaisiin samaten luovuttaa Jordanialle. Tosin tässä vaihtoehdossa on sellainen ongelma, että Jordania on perustamisestaan asti, siitä saakka kun Britit erottivat ylivoimaisesti suurimman osan Palestiinan mandaatin alueesta omaksi emiraatiksi, ollut Judenfrei, eli siellä eivät juutalaiset ole saaneet asua. Sellainen on rasismia. Asiaan tarvittaisiin muutos. Jos arabit ja muslimit saavat asua Israelissa, niin kyllä juutalaisten pitäisi voida saada asua Jordaniassa. Mutta viime ajat Egypti ja Jordania ovat pitäneet kiinni Israelin kanssa solmimastaan rauhansopimuksesta, ja hyvä niin. Ja rauha on näiden maiden välillä säilynyt.

Hamasille ei rauha tietenkään kelpaa, koska heidän mielestään Israelin sijaan alueella pitäisi sijaita islamilaisen valtion.

Tässä kannattaisi muistaa sellainen asia, että juutalaisuus ei ole pelkästään uskonto, vaan etnisyys. Juutalainen on juutalainen vaikka hän ei kannattaisi juutalaista uskontoa. Muslimi taas ei ole muslimi, jos hän on ateisti, vaan muslimit todennäköisesti tappavat hänet, koska hän ei ole muslimi.

Israelissa niin juutalaisen uskonnon kannattajat, muslimit, kristityt, druusit ja mihinkään uskontokuntaan kuulumattomat saavat elää omaa elämäänsä rauhassa ja ilman vainoa. Ja jos siellä asuu buddhalaisia, niin heitä koskee sama. Islamilaisessa valtiossa taas muslimit ovat etuoikeutettua väkeä, jolla on oikeus vainota, kiusata ja häiritä toisinajattelijoita.

Voin tässä mainita senkin, että Israel on maallistuneempi valtio kuin Suomi tai Ruotsi. Jos Hamas tai sen kaltainen poppoo saisi vallan nykyisen Israelin alueella, niin uskonnottomat ja buddhalaiset joutuisivat kärsimään eniten. Mutta länsimaissa uskonnottomat ihmiset kaikkein eniten mielellään ovat kiistämässä Israelin oikeuden tunnustettuihin ja turvallisiin rajoihin, ja joskus jopa olemassaoloon.

Kaiken maailman länsimaiset vasemmistolaiset hyökkäävät Euroopassa synagogiin yhdessä muslimien kanssa. "Todellista edistyksellisyyttä", täytyy sanoa. Lainaan Terry Prachettin romaania: "Sääli sitä kohujulkisuutta, kun se hamsteri murskasi juoksupyöränsä ja söi sen miehen jalan ennen kuin lensi tiehensä, mutta sellaista Edithtyth oli."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti