torstai 1. elokuuta 2013

Bradley Manningin tuomio on syvältä

Bradley Manning -niminen sotilas oli vuotanut julkisuuteen Yhdysvaltain hallinnon kannalta salaisia asiakirjoja, joissa oli kysymys hallinnon väärinkäytöksistä.

Manning oli joutunut olemaan pitkähkön ajan vankeudessa kidutuksenomaisissa olosuhteissa. Ja häntä vastaan on viime aikoina käyty oikeutta Yhdysvalloissa. Hän voi saada korkeimmillaan 136 vuoden vankeustuomion teoistaan.

Presidentti Barack Obama on itse henkilökohtaisesti ajanut Manningille täydellisen pitkää tuomiota. Obama on näin osoittautunut täydelliseksi paskaksi. En tahtoisi kätellä häntä. Ja tämän miehen Nobel-komitea oli palkinnut rauhanpalkinnolla!

Ihmisoikeusjärjestö Electronic Frontier Finland (Effi) on viime aikoina ajanut Suomeen lakia, joka pyrkisi takaamaan väärinkäytöksistä julkisuuteen kertoneiden ihmisoikeudet ja myös kriminalisoisi kansalaisiin kohdistuvan vakoilun.

Effin varapuheenjohtaja Ville Oksanen oli äsken todennut Effin julkilausumassa: "Manningin saama tuomio osoittaa, että suhtautuminen tietovuotajiin on Yhdysvalloissa muuttunut äärimmäisen aggressiiviseksi. Esimerkiksi ns. Pentagon-papereiden vuotajaa Daniel Ellsbergiä ei koskaan tuomittu yhdestäkään rikoksesta, vaikka hänen tekonsa oli lainsäädännöllisesti täysin vastaava kuin Manningin teko." Oksanen oli vielä sanonut: "Manningin kohtelu prosessin aikana ja erityisesti nyt tullut tuomio osoittavat myös hyvin, miksi Edward Snowdenin kannattaa todella tehdä kaikkensa pysyäkseen poissa Yhdysvalloista. Samoin Julian Assangen pitkittynyt kamppailu luovutusta vastaan Equadorin suurlähetystöstä käsin nousee tämän päätöksen myötä täysin toiseen valoon."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti