lauantai 17. elokuuta 2013

Yhteiskunta kannattaa rodunjalostusta

Downin syndroomaa sairastava lapsi kysyy Vihreiltä (tai kokoomuslaisilta tai kepulaisilta tai vasemmistoliittolaisilta tai RKP:läisiltä tai sosialidemokraateilta tai persuilta): "Miksi olisit halunnut abortoida minut, olenko liian huono syntymään tähän maailmaan?"

Miksi Down-ihmisiä ei haluta integroida yhteiskuntaan edes yhtä paljon kuin maahanmuuttajia? Siksikö, että silloin sikiöseulonnalta oikeastaan katoaisi yksi perustelu?

Kevyemmin vammaisten, kuten Down-ihmisten, eliminoiminen ennen syntymää on eugeniikkaa eli eräänlaista rodunjalostusta. Natsit kannattivat myös eugeniikkaa, vaikka ei tämä olekaan kunnollinen perustelu sikiöseulontojen vähentämiselle, sillä kannattivathan natsit sentään eläinten hyvää kohtelua, eli he eivät olleet täysin pahoja. Ellemme sitten kiellä tätä ja ole sitä mieltä, että eläinten hyvä kohtelu on jotenkin väärin tai selvästi vähemmän tärkeää.

Jos lievästi vammaisia estetään syntymästä tähän maailmaan, se antaa sellaisen kuvan yhteiskuntamme kannasta, että vammaiset oikeastaan ovat jotenkin vähemmän oikeita ihmisiä kuin normaalit. Ja silti esitetään tekohurskaasti, ettei jo syntymään päässyttä kehitysvammaista saa inhota.

Sikiöseulontoihin liittyen minua enemmän oli kirjoittanut jokin aika sitten blogiinsa Ossi Ojutkangas. Oi, katso blogimerkintä:

Natsien perintö elää Suomessakin

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Eiväthän kehitysvammaiset ole yhtään sen vähemmän oikeita ihmisiä kuin muutkaan, he vain eivät ole yhtä kyvykkäitä selviytymään yhteiskunnassamme ilman ulkopuolista apua. Tämä ei tietenkään päde jokaiseen kehitysvammaiseen, mutta mitä luulet, että isolle osalle lievästi kehitysvammaisille tapahtuu tulevaisuudessa, jolloin hyvinvointiyhteiskunta ei enää ole samanlainen kuin olemme tottuneet viimeisen 40-50 vuoden aikana? Kuka antaa sitä apua, jos olemme tottuneet siihen, että joku muu sitä tekee?
  -Ensio Piiroinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juupa, olet oikeassa tuossa kyllä. Tuollainen lisää tarvetta priorisoinneille yhteiskunnassa.

   Abortista olen sitä mieltä, että kaikki mahdolliset aborttilainsäädännöt ovat joko huonoja tai vielä huonompia.

   Poista