torstai 14. maaliskuuta 2024

Mitä toista puoluetta minun pitäisi äänestää?

Tämä alkaa olla jo vähän vanha juttu.

Mutta en edelleenkään usko, että Perussuomalaisten jäsenet tietävät liittyneensä natsipuolueeseen. Enkä edes itse usko sen olevan natsipuolue, vaikka sen ympärillä ja joskus sisälläkin pörrää jonkin verran epämääräistä väkeä.

Oli joka tapauksessa mielenkiintoista törmätä joitakin kuukausia sitten siihen, että on oikeasti olemassa ihmisiä, jotka kuvittelevat, että Perussuomalaiset jakelisi pehmoviestintää tavallisille kannattajilleen ja sitten koodiin piilotettuna varsinaisille "äärioikeistolaisille" kovempaa kamaa.

Jotkut joka tapauksessa sanovat, että Perussuomalaisten kannattajien pitäisi äänestää jotain muuta puoluetta kuin Perussuomalaisia.

Itse olen ollut jo vuosien ajan puolueen kannattaja ja äänestäjä. Välillä olin ollut jopa jonkin aikaa sen jäsen, kunnes erosin siitä siksi, että minun piti siivota järjestöjäsenyyksiäni sillä omalla perusteella, että olin niin harvassa yhdistyksessä mukana muuten kuin vain muodollisesti.

Kannatan silti edelleen Perussuomalaisia.

Joku voi nyt kysyä, että mitä teen jos Perussuomalaiset joskus tekee eduskunnassa minulle tärkeästä asiasta sellaisen päätöksen, jota en itse voi millään hyväksyä. Tällaisia tapahtumia varten on keksitty päättäjiä sitova suora demokratia, jonka siis on tarkoitus, kuten Sveitsissä, täydentää edustuksellista demokratiaa sallimalla kansalaisille oikeus tarvittaessa kävellä kansanedustajien tahdon yli. Suomessa olevaa kansalaisaloitejärjestelmää ei tosin voi pitää suoran demokratian muotona, koska siinä äänestäjät eivät pääse päättämään itse mistään.

Suoraa demokratiaa vastustetaan sillä perusteella, että äänestäjät voivat tehdä "vääriä" äänestyspäätöksiä. Sekä sillä, että suora demokratia vie ammattipoliitikoilta valtaa.

Jään siis odottamaan suoran demokratian tuloa Suomeen.

Siis, jos minun pitäisi äänestää jotain muuta puoluetta kuin Perussuomalaisia, niin mikä se olisi?

Itse suostun kannattamaan vain sellaista puoluetta, joka on maahanmuuttokriittinen. Suomen eduskunnassa on tällä hetkellä vain yhdellä maahanmuuttokriittisellä puolueella kansanedustajia, ja se on tämä Perussuomalaiset.

Minun puolueeni tulee myös kannattaa demokratiaa, oikeusvaltiota ja sananvapautta ja vastustaa rasismia, mukaan lukien kansojen ja etnisten ryhmien kansanmurhat, sekä poliittista väkivaltaa.

Suomessa on muuten nykyään monta sellaista ihmistä asumassa, joiden mielestä ihmisten oikeuksien tulee riippua rotupiirteistä vaikka sanovat vastustavansa natsismia. Varsin monet näistä ihmisistä äänestävät vasemmistopuolueita. Toisaalta olivathan natsitkin vasemmistolainen puolue.

Joten, mitä toista puoluetta minun pitäisi, ja kannattaisi, äänestää. On kysymys.

Jos Suomi olisi kuin Tanska, voisin äänestää maahanmuuttokriittistä sosialidemokraattista puoluetta. Mutta kun se ei ole.

4 kommenttia:

  1. Eipä tällä haavaa ole Perussuomalaisille vakavasti otettavaa vaihtoehtoa.
    Eipä edes vakavasti ottamatonta, ovat nuo pienpuolueet kaikki jollain tapaa vinossa kulkevia.
    Näillä on mentävä, puutteista huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ennen vanhaan äänestin Muutospuoluetta. Lopulta kyllästyin. Hyvä puoluehan se oli, muttei kovin varteenotettava pitkänkään ajan kuluttua.

      Pitäisi olla semmoinen sääntö, että eduskunnan ulkopuoliset puolueet olisivat eduskuntavaaleissa automaattisesti vaaliliitossa toistensa kanssa. Parhaimmassa tapauksessa saisimme tällä keinoin jokusen väriläiskän piristämään eduskuntaa.

      Poista
    2. Itse puolestani otan eduskunnan mieluummin ilman Ano Turtiaista ja hengenheimolaisiaan.

      Poista
    3. No niin kyllä minäkin. Sen sijaan, että saisimme "Veltto" Virtasen tapaisen henkilön eduskuntaan, voisimme saada Anon tapaisen henkilön. Tai Anon itsensä.

      Ano on kuulemma kuitenkin mennyt melko pitkälle politiikanteossaan. On ilmeisesti antanut ymmärtää, että vaalityö on turhaa, koska Jumala kyllä auttaa omiaan. Ja on kuulemma alkanut kannattaa ajatusta litteästä Maasta. Monelle äänestäjälle voi myös olla turhan paksua tällainen meininki.

      Poista