keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Mistä eri yhdistyksistä olen eronnut tänä vuonna

Jeesuksen vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla olin pistänyt eroamiskirjeen viidelle eri yhdistykselle, koska en kokenut jäsenyyksien niissä olevan tarpeeksi tärkeitä minulle, koska en kerran ollut millään lailla ollut mukana näiden yhdistysten toiminnassa, enkä tulisi ilmeisesti olemaan jatkossakaan.

Jäljelle jäi vain se yhdistys, josta olen eri yhteyksissä käyttänyt diminutiivista nimitystä yhdistykseni. Olen itse asiassa nykyisin sen pitkäaikaisin elossaoleva aktiivi.

Itse asiassa olin tehnyt päätöksen eroamisista jo vuotta aikaisemmin, kun olin suureksi järkytyksekseni saanut päähäni, että pitää liittyä vielä yhteen yhdistykseen, jonka toiminnassa en myöskään olisi mukana. Tämä yhdistys olisi ollut vapaa-ajattelijoiden klubi. Mutta vuotta tätä aikaisemmin olin hakenut Attac-järjestön jäsenyyttä, ja hyväksyminen jäseneksi oli tapahtunut vasta vuoden kuluttua siitä. Tästä syystä annoin eroamisilleni lisäaikaa yhden vuoden verran.

Ensin jätin eroilmoitukset Perussuomalaisille ja Effille, vähän myöhemmin Suomen Sisulle ja Skepsikselle ja viimeisenä jonkun kuukauden päästä Attac-järjestölle. Erosin näistä siinä järjestyksessä kuin niiltä oli tullut jäsenmaksupostia.

Esittelen nämä yhdistykset tässä:

1. //////\\\\\\

Perussuomalaiset on suhteellisen ihmiskasvoista nationalismia edustava poliittiseen keskustaan sijoittuva puolue. Timo Soinin ja muiden tyyppien lähdön jälkeen puolueesta on tullut aikaisempaakin selvemmin maahanmuuttokriittinen puolue, siis vähän kuin Tanskan sosialidemokraattinen puolue muuten paitsi että Perussuomalaisten puolueohjelma ei, kai, sano, että puolue olisi sosialidemokraattinen. Tämä on hieman takertumista lillukanvarsiin, mutta minun tekee mieli nyt Tanskan demareihin liittyen siteerata lyhyesti Vihreiden Grand Old Manin – anteeksi anglismini – Osmo Soininvaaran vuodelta 2019 olevaa blogimerkintää puolueesta:

Tanskan demarit saivat suurvoiton ja maahanmuuttovastainset oikeistopopulistit romahtivat. Tätä ennen demarit olivat omaksuneet oikeistopopulistien ohjelman maahanmuuttoon – ei aivan sellaisenaan, mutta pääosin.

Tanskan demarit saivat suurvoiton ja maahanmuuttovastaiset oikeistopopulistit romahtivat. Tätä ennen demarit olivat omaksuneet oikeistopopulistien ohjelman maahanmuuttoon – ei aivan sellaisenaan, mutta pääosin.

Tanskan demarit saivat suurvoiton ja maahanmuuttovastainset oikeistopopulistit romahtivat. Tätä ennen demarit olivat omaksuneet oikeistopopulistien ohjelman maahanmuuttoon – ei aivan sellaisenaan, mutta pääosin.

Ennen Perussuomalaisiin liittymistä olin ollut vuosien ajan Muutospuolueen jäsen. Muutoksen puolueohjelmassa oli sellainen jännittävä ja itseäni miellyttävä piirre, että puolueen jäsenen tarvitsi allekirjoittaa vain muutama harva puolueen perusperiaate, ja muuten hän oli vapaa puoluekurista. Erosin lopulta Muutoksesta, kun kyllästyin siihen, ettei puolue saanut missään vaaleissa ehdokkaitaan läpi. ja liityin saman tien Perussuomalaisiin. Liittyminen tapahtui sen jälkeen, kun juudakset olivat pyrkineet tuhoamaan Perussuomalaiset sen jälkeen, kun vuoden 2017 kesäkuun puoluekokouksessa puolue oli valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Suomen virallisesti pahan miehen Jussi Halla-ahon, itse Paholaisen sikiön, todellisen Pimeyden ruhtinaan, tohtori Vihan, josta hänen oppilaansa ovat käyttäneet ja käyttänevät edelleen nimitystä Mestari. Minäkin kuulun heihin. Siis oppilaisiin. Vai oliko se opetuslapsiin?...

Muutospuolue on muuten edelleen olemassa.

Olisin luultavasti liittynyt Perussuomalaisten jäseneksi, vaikka Hallis ei olisikaan tullut valituksi puheenjohtajaksi, joten on hyvä, että hän tuli valituksi. Hän kesti olla paikallaan muutaman vuoden, minkä jälkeen hän luopui pallista. Hänen edeltäjänsä taas ei olisi lähtenyt kulumallakaan ellei olisi sitten saanut päähänsä ryhtyä juudakseksi.

Toisaalta kuitenkin pian erosähkökirjeeni lähettämisen jälkeen Perussuomalaisilla alkoi varsinainen kunnian kausi, kun he Venäjän aloitettua suurhyökkäyksen Ukrainaan, joka on jatkoa diktaattori Putinin vuodesta 2014 raivonneeseen sotaan, asettuivat vahvasti puolustusliitto Natoon liittymisen kannalle. Ja se on sääli, etten ole nyt osa sitä.

Jos en olisi ollut nyt eroamassa puolueesta, olisin ilmoittautunut vielä äskettäin olemassa olleella nettisivulla, jonka takana oleva taho oli halunnut koota liberaalisti ajattelevia Perussuomalaisten jäseniä yhteen nimikkeellä Perusliberaalit. Mutta sivusto ei näytä olevan enää paikoillaan. Ehkäpä liberaalimmat puolueen jäsenet eivät sitten laajemmin olleet käyneet ilmoittautumassa tuolla. Sivuston olisi pitänyt aueta täydessä loistossaan viime vuoden 2021 lopulla.

2. //////\\\\\\

Effi eli Electronic Frontier Finland on suomalainen ihmisoikeusjärjestö, joka on keskittynyt sähköisten oikeuksien edistämiseen. Nykyajan hyvät ihmiset surevat sitä, että järjestö kannattaa myös väärässä olevien ihmisten sananvapautta. Mutta niinhän se on, että sananvapautta ei maassa ole, mikäli myös väärässä olevien sekä kamalia mielipiteitä omistavien oikeutta tuoda näkemyksensä julki ei taata.

Minusta Effin nettisivut ovat nykyään inhottavampia kuin ennen.

3. //////\\\\\\

Suomen Sisu on nationalistinen kansalaisjärjestö, joka ajaa etnisten suomalaisten etua. Tiedättehän, että jos on Pohjois-Amerikassa Suurten järvien alueella olemassa etnisiä ojibwoita, niin on olemassa Pohjois-Euroopassa myös etnisiä suomalaisia. Maamme nimi on tullut tästä etnisestä ryhmästä, joka on sen pääkansallisuus. Lisäksi on olemassa joukko ihmisiä, joilla on Suomen kansalaisuus mutta jotka eivät ole etnisiä suomalaisia. On jokaisen etnisen ryhmän oma asia päättää, keitä siihen kuuluu. Tämä pätee myös ojibwoihin.

4. //////\\\\\\

Skepsis ry on suomalaisten skeptikkojen vuonna 1987 perustama tieteellinen yhdistys, jonka sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoitus on

  • Edistää kriittistä ajattelua, tieteellisen tiedon hankintamenetelmien opetusta sekä tieteeseen ja järkeen perustuvaa käsitystä maailmasta.
  • Edistää kiisteltyjen tai erityisen poikkeuksellisten väitteiden tieteellistä tarkastelua.
  • Edistää keskustelua tieteelliseen maailmankuvaan liittyvistä tärkeistä aiheista.
  • Ylläpitää tällaisesta toiminnasta kiinnostuneiden ihmisten verkostoa, järjestää kokouksia ja keskustelu- ja luentotilaisuuksia sekä harjoittaa tiedotus- ja valistustoimintaa.

Olen hyvin pitkään, jo 1990-luvulta alkaen lueskellut Skepsiksen keskustelupalstan anteja. Se on ollut niin kiva, vaikka nykyään se onkin jossain määrin kuollut. Minulla on myös ollut melko pitkään jonkinlainen taipumus kannattaa tieteellistä menetelmää, vaikka en olekaan yliopistokoulutettu. Jos Skepsiksen lehden Skeptikon saisi luettavakseen jäsen aina myös sähköisessä muodossa, niin en olisi eronnut yhdistyksestä.

5. //////\\\\\\

Attac on järjestö, joka on tunnettu ennen kaikkea siitä, että se kannattaa markkinatalousjärjestelmälle vakautta tuovaa Tobinin-Spahnin kaksivaiheista valuutanvaihtoveroa, jota voi kannattaa vasemmistolaisen ohella kapitalistikin. Järjestö kannattaa myös veroparatiisien lopettamista. Lisäksi sillä on laajempikin ohjelma nykyään.

Attacin ajamaa valuutanvaihtoveroa sekä veroparatiisien sulkemista olen kannattanut luultavasti 1990-luvulta alkaen.

– – – – – – – – –

Itse asiassa on kuitenkin vielä yksi toinenkin yhdistys, josta en nyt ole eronnut. Välillä aina unohdan, että olen sen jäsen. Tämä yhdistys on InternetKäyttäjät Ikuisesti ry. Eli IKI ry. Vaikka eroaminen siitä olisi täysin mahdollista, siihen ryhtyminen käytännössä pilaisi elämäni, joten siksi en sitä tee...

2 kommenttia:

  1. Olen saanut tuosta Vapaa-ajattelijoiden Liitosta kyllä aika tympeän käsityksen kommunistien käsikassarana toimivana ateismifundamentalistien änkyräkerhona.
    Siksi en uskontokysymyksissä tituleeraa itseäni vapaa-ajattelijaksi, vaan uskontokuntiin kuulumattomaksi.

    Näkemyksenihän on samankaltainen agnostismi kuin Albert Camus'n nimekkään romaanin "Sivullinen" päähenkilöllä Mersaultilla:
    en usko jumalien olemassaoloon, mutta en voi myöskään väittää, etteikö sellaisia voisi olla olemassa.

    Vapaa-ajattelijoiden Liitto katsoo voivansa väittää niin, samalla uskonvarmuudella kuin muutkin fundamentalistit väittävät omia jumaliaan ainoiksi todellisiksi.
    Ennen kaikkea he vaativat kaikkia muita olemaan kanssaan samaa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei heidän viime aikojen ulostuloillaan näytä olevan paljoa tekemistä kuitenkaan marksismileninismin kanssa. Mutta ennen itäisen Euroopan nk. kansandemokratioiden ja Neuvostoliiton romahtamista varmaankin klubin jäsenistö oli koostunut ennen kaikkea kommunisteista.

      Poista