tiistai 26. maaliskuuta 2024

Kulttuurin kyky epäillä itseään

Mielestäni yksi parhaita puolia länsimaisessa kulttuurissa on sen kyky epäillä itseään. Tämä on globaalissa katsannossa nimittäin melko epätavallista. Toisaalta sama hyvä puoli voi myös johtaa kulttuuriseen ja etniseen itsemurhaan, kun on muita kulttuureita, jotka ovat enemmän varmoja itsestään. Varsinkin kun joukossamme elää runsaasti ihmisiä, jotka ovat valmiita kulttuuriseen ja etniseen itsemurhaan, ja he sitten vetävät muutkin ihmiset mukanaan tuhoon.

Sanonkin heille: jos koet itse olevasi syyllinen kolonialismiin, niin älä itsetuhovietissäsi vedä muita mukanasi tuhoon.

6 kommenttia:

 1. Kekkonen kirjoitti vuonna 1935 IKL:ää kohtaan suunnatun pamfletin "Demokratian itsepuolustus", jossa perusteli miksi demokratialla on oikeus puolustaa itseään rajoittamalla demokratian kaatamiseen pyrkivien ainesten toimintavapautta.

  Samalla tavoin koko länsimaisella kulttuurilla on oikeus suojella itseään rajoittamalla itsetuhoviettisten poliittisia ja yhteiskunnallisia toimintavapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tosin IKL ei pyrkinyt tuhoamaan Suomen demokratiaa. Viron demokratian kukistamista tosin sen nuoriso-osasto yritti tehdä, muiden tahojen ohella.

   Poista
  2. Se olikin Kekkosen näkemys.
   Hänellä ehtikin olla niitä paljon erilaisia uransa aikana, kun ne vaihtelivat suuntaa aina suuntausten mukaan.

   Poista
  3. Juu. Hän oli konjunktuuripolitiikan kannattaja.

   Poista
 2. Näin on. Demokratian vastaiset liikkeet ei ansaitse tukea, vaan rajoituksia.

  VastaaPoista