maanantai 30. joulukuuta 2019

Vielä kerran homoseksualismista

Olen aina pitänyt homoseksualismia outona ilmiönä. Tosin olen tavannut olla myös sitä mieltä, että ihmiset saavat tehdä elämällään mitä haluavat, kunhan eivät aiheuta vahinkoa toisille ihmisille, enkä ole keksinyt mitään syytä olla kieltämässä uudestaan homoseksualismia, joka käytäntönä oli ollut vuosina 1894-1971 rikoslain kieltämää toimintaa. Ja psykiatriseksi sairaudeksi tämän jälkeen laki määritti homoseksualismin aina vuoteen 1981 saakka.

Periaatteessa joidenkin ihmisten homoseksualismi ei ole minulta mitenkään pois. Sanon kuten Ronald Reagan, että jotkut ihmiset nyt vain ovat sellaisia.

Suuret maailmanuskonnot ovat tavanneet suhtautua kielteisesti ellei peräti kieltävästi homoseksualismiin. Olen miettinyt, mistä tämä voisi johtua.

Yksi tärkeimmistä syistä homoseksualismin uskonnollis-yhteiskunnalliselle hyljeksinnälle on varmaankin ollut se, että ei olla ymmärretty koko asiaa ja siksi haluttu kieltää se. Tämä on tietysti aivan luonnollista. Ihmiseltä.

Toinen tärkeä syy hyljeksinnälle lienee ollut se, että on pelätty oman yhteisön joutumista sukupuuttoon, jos ihmisten annetaan vapaasti harjoittaa homoseksuaalisia suhteita. Tähän asennoitumiseen saattaa olla sisäänkirjoitettuna sellainen katsomus tai pelko, että homoseksi olisi itse asiassa jotenkin parempaa kuin heteroseksi. Pelko oman yhteisön joutumisesta sukupuuttoon homoseksualismin vuoksi on kuitenkin myös täysin luonnollista.

Nykyään tiedetään, että homoseksualistinen suuntautuminen suorastaan näkyy aivoissa, ja se on täten perimmältään synnynnäinen, vaikkakin ilmeisesti vain vähäisessä määrin geneettisesti ohjelmoitu ominaisuus. Kohdun hormonaalinen ympäristö vain sattuu joskus vetämään sikiöltä sielun piuhat vähän toisella tavalla.

Nämä ihmiset eivät voi itselleen mitään, mutta toisaalta homoseksualismi ei myöskään aiheuta mitään yhteiskunnallista pahaa, minkä vuoksi se olisi kiellettävä. Ja jos se kiellettäisiin, niin se ei poistaisi homoseksualisteja olemasta. He ainoastaan joutuisivat silloin olemaan nk. kaapissa ja ehkä jopa avioitumaan vastakkaista sukupuolta olevien henkilöiden kanssa, mikä aiheuttaisi luultavasti onnettomia avioliittoja.

4 kommenttia:

 1. Kantasi on muuttunut parempaan suuntaan, mikä on pelkkä oletus, keskustelkaamme asiasta oluen äärellä joskus.

  VastaaPoista
 2. Siis itse pidän parempana asiana, että avioliitto on myös nykyään mahdollinen homoseksuaaleille pareille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Äskettäin tuli muuten ulos uutinen, että Englannissa sekä Walesissä on nykyään parisuhteen rekisteröiminen mahdollista myös heteroseksualisteille.

   Poista