maanantai 16. joulukuuta 2019

Ideologisesti värittyneet uutiset

Puhutaan, että on olemassa ideologisesti värittyneitä uutisia. Ihmisellä kuin ihmisellä on kuitenkin vakavasti ottaen taipumusta ottaa vastaan paremmin sellaista tietoa tai ennakkoluuloa, joka sopii yhteen hänen aikaisemman tietonsa tai ennakkoluulonsa kanssa ja nuivia sellaista tietoa tai ennakkoluuloa, joka on ristiriidassa hänen aikaisemman tietonsa tai ennakkoluulonsa kanssa.

Ajatelkaa vaikka sellaista tulevaisuudenkuvaa, että suuri enemmistö lehtien toimittajista ja päätoimittajista jakaisi saman demokratia- ja oikeusvaltiomyönteisen maahanmuuttokriittisyyden. Niin silloin luonnollisesti eräät ihmiset rupeaisivat nillittämään ideologisesti värittyneistä uutisista.

Olen kuitenkin itse sitä mieltä, että uutistoimitusten tulisi mahdollisimman perusteellisesti pyrkiä erottamaan varsinainen uutisasia omasta henkilökohtaisesta mahdollisesti ideologisesti värittyneestä mielipiteestään. Vaikka toimittajat ovatkin kielenkäytön mestareita, niin ymmärrän, että koska hekin ovat vain ihmisiä, niin he saattavat joskus erehtyä kuvittelemaan, että omat mielipiteet ovat yhtä lujalla pohjalla kuin fysiikkatieteen paljastamat luonnonlait. Tätä voi tapahtua persuillekin.

10 kommenttia:

 1. Varsinkin kun jumala Halla-Aho puuhuu ja mestaroi, niin kaikkihan mitä hän heille puhuu pidetään totena ja muut ovat valehtelijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse toivoisin, että minulle hankittaisiin 50-vuotissyntymäpäivälahjaksi kullalla silattu Jussi-patsas. Sitä voisin sitten pitää tietokonepöydän hyllyn päällä mirhamin ympäröimänä.

   Poista
 2. Olisiko pitkätkin palvontamenot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisitko osallistua?

   Poista
  2. Kyllä. Välillä pitäisi kirjoittaa kyllä blogeja.

   Poista
 3. Toivottavasti, et pahastu, mutta kommenttisi sai minut naurahtamaan Qroquius, kiitos, oli päivän paras.

  VastaaPoista
 4. Nimimerkin takana olevaa henkilöä en tiedä, joten vaikea arvioida mistä pahastuu ja mistä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kirjoitat omalla nimelläsi, mutta en minä siltikään voi tietää, mistä ilahtuisit tai pahastuisit, kuten en myöskään blogi-isännästämme veli Tomista.

   Miten asiantila voisi muuttua suuntaan saati toiseen, vaikka kirjoittaisin omalla nimelläni ja naamallani?

   Poista
 5. Itse asiassa, en voisi olla varma joka asiasta pahastuisitko vai et, vaikka tuntisin sinut.

  VastaaPoista