keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Äänestin perushomoa eurovaaleissa!

Maanantaina heräsin aikaisin ja menin äänestämään perushomoa (ps) näissä vuoden 2019 eurovaaleissa.

Normaalisti herätyskelloni herättää minut arkiaamuisin klo 9.00. Herätyksen jälkeen löhöän ja torkahtelen vielä yleensä noin puolentoista tunnin ajan ennen nousemistani ylös, koska torkkuherätys on keksitty.

Mutta maanantaina siis herätyskelloni herätti minut poikkeuksellisesti jo puoli yhdeksältä, ja melko poikkeuksellista on myös se, että välittömästi herätyskelloni ensisoimisen jälkeen nousin ylös.

Koska oli kiire, en tehnyt edes aamu-urheilujani. Minulla on kämpilläni pienimuotoinen kuntosali.

Klo 9.15 oli aika, jolloin minun oli määrä lähteä kolmannen sektorin yhdistykseni paikallisen toimipisteen opiskelijaharjoittelijan Jonnen kanssa äänestämään viereiseen kaupunginosaan eli Hämeenkylään, siellä sijaitsevaan kauppaan.

Mukaan lähti myös eräs tuttu yhdistyksen kävijä, naispuolinen henkilö. Hän lähti polkupyörällä, ja minä ja Jonne kävelimme matkan. Kuljimme Vihdintien varren kautta, vaikka siellä sai kärsiä liikenteen melusta. Mutta minusta oli tärkeää ehtiä nopeasti äänestämään.

Jokainen meistä kävi äänestämässä. Minä Mao-lakki päässä ja Flecktarn-maastokuvioinen kesämaastotakki ylläni, jos ketään kiinnostaa. Mao-lakki saattaa kyllä nostaa esiin syytöksiä hirmutekojen mainostamisesta.

Aikoinaan eräs henkilö oli ilkeällä ja pahanlaatuisella (oma ilmaisuni) Hommaforum-keskustelupalstalla kuuluttanut Perussuomalaisille "ensimmäistä perushomoa". Muistaakseni kyseessä oli nimimerkki "Emo", ja tämä oli tapahtunut 15.2.2012 Hommaforumin keskusteluketjussa Perussuomalaisten kahtiajako: juntit vs. älyköt. "Emo" oli tuolloinen lausunut täsmällisesti ottaen näin:
Voi kun PS:ään tulisi perushomo!! Huhuu, jos olet tuollainen miehekäs, täyspäinen homo, niin tule kaapista ulos ja liity persuihin! Näytä, että homokin voi olla ihan normaali!!!
Sittemmin on käynyt ilmi, että homoseksuaali todellakin voi olla ihan normaali. Perussuomalaisissa nimittäin alkoi vaikuttaa avoimesti biseksuaali henkilö Sebastian Tynkkynen.

(Tätä kirjoitusta julkaistumaan ajastaessani Hommaforumin etusivulla näkyy muuten kirjoitus Sananvapaus kuuluu Hussein al-Taeellekin. Kiva nähdä tällaisia tervehenkisiä kannanottoja sen sijaan, että nuuskittaisiin kaiken aikaa ihmisten syntejä ja oltaisiin löytävinään piileviä viestejä ns. rivien välistä.)

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa olisi halunnut olla mukana homoseksuaalinen filosofi Jukka Hankamäki Perussuomalaisten listoilla, mutta puolueen silloinen puheenjohtaja Timo Soini, joka on katolinen, ei ilmeisesti pitänyt Hankamäkeä sopivana puolueeseen. Hankamäki oli asiasta kovasti käärmeissään.

Tynkkynen oli kyllä mukana vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Tosin ei tullut silloin valituksi.

Vuonna 2017 Perussuomalaisten puoluekokouksessa tapahtui juudastaminen, koska eroava puheenjohtaja, katolinen Timo Soini, ei saanut mieleistään miestä Perussuomalaisten johtoon. Mutta ei tästä sen enempää.

Kuluvan vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Sebastian Tynkkynen oli taas ehdolla, ja tällä kertaa pääsi läpi. Filosofi Hankamäki oli myös päässyt ehdolle, mutta ei päässyt läpi.

Kun pistin numeroni äänestyslipukkeeseen kuluvan Herran vuoden 2019 eurovaaleissa viime maanantaina ennakkoäänestyksessä, numero oli Sebastian Tynkkysen. Mies kun on vaikuttanut minusta melko järkevältä. Hän on myös taistellut liberaalien oikeuksien puolesta.

Paluumatkan teimme maisemareittiä, todella hitaasti kävellen.

Seuraavana päivänä eli eilen tiistaina oli ennakkoäänestyksen viimeinen päivä. Jos et ole vielä äänestänyt, niin vielä ehtii sunnuntaina 26.5.2019 varsinaisena vaalipäivänä.

...Tynkkynen oli juuri päässyt Suomen eduskuntaan, joten joutuu vaihtamaan saman tien asemapaikkansa Helsingistä Brysseliin, mikäli pääsee läpi eurovaaleissa.

En katso, että tällainen vaalisukkulointi, jota yleisesti puolueissa harrastetaan, olisi syytä kokonaan kieltää. Mielestäni voitaisiin kuitenkin asettaa puolueille erityinen vero, joka laskettaisiin siitä, kuinka monta päivää kukin ehdokas on ilman erityistä syytä poissa asemapaikaltaan. Tällainen olisi mielestäni hyvä uudistus, ja tekisi hyvää, ei yhtään pahaa.

PS. Mitä tulee kirjoitukseni otsikkoon, jonka olen maininnut leipätekstissäkin, niin minun teki mieleni vain hieman olla räväkkä. Mutta olen sitä mieltä, että ihminen voi olla järkevä ja hyvä poliitikko ihan riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestaan. Tämä pätee mielestäni niin hetero- kuin homoseksuaaleihin.

2 kommenttia:

  1. Täyttääkö Sebastian varmasti perushomon kriteerit ollessaan vain biseksuaali, eli siis oletusarvoisesti puoliksi hetero?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En esitä varmana tietoa, mutta on esitetty, että Sebastian esiintyy biseksuaalina siksi, että se on helpompi ihmisten hyväksyä kuin puhdas homoseksuaali. Mutta jos tämä hypoteesi ei pidä paikkaansa, niin voi olla, ettei Sebastian olekaan aito perushomo. Sen sijaan filosofi Jukka Hankamäki kyllä olisi. Käsittääkseni.

      Poista