Työntekijöille Rinne lupasi aikojen muuttumista. Enää ei tule pakkolakeja.Minusta on hieman erikoinen Rinteen näkemys, että lakeja tarvitsi ylipäätään noudattaa vain silloin, kun itsestä tuntuu siltä. Että kaikki lait olisivat vain sopimuksia (yksittäisten) kansalaisten ja lainsäätäjien välillä.
– Ei näin pienellä maalla kuin Suomi ole varaa hylätä sopimisen kulttuuria ja sopimusyhteiskuntaa. Meillä ei ole varaa itse aiheutettuun luottamuspulaan.
Itsekin olen toisaalta sitä mieltä, että jos jokin laki on omasta mielestä väärin, niin sitä voi vastustaa kaikin ei-väkivaltaisin keinoin. Mutta mielestäni Rinne menee tässä melko pitkälle.
Onko SDP:n puheenjohtaja Rinne kenties tolstoilainen eli eräänlaisen kristillisen anarkismin kannattaja? (Tämän linkin takana artikkeli toistoilaisuuden vaikutuksesta suomalaisiin kirjailijoihin.)
Huomaa, kuinka poliittinen kanta vaikuttaa huomioihin, mitä kukin tekee mistäkin uutisesta, olemme uutisesta eri mieltä, olet lievästi sanottuna "kärjistänyt" Antti Rinteen sanoman koskemaan kaikkia lakeja, kun kyse on ainoastaan aktiivimallista.
VastaaPoistaUttisesta taas sain selvän käsityksen, että Halla-Aho tuntee jääneensä ilman tikkaria eli hallituspaikkaa ja se on taas muiden syy, vaikka itse on oman puolueensa ajanut nurkkaan ajamillaan mielipiteillään ilmastomuutoksesta.
Halla-Aho ei käsitä sitä, miten paljon yksi suomalainen vaikuttaa isoon omaan hiilijalanjälkeensä jo pienillä muutoksilla ja mieluiten suurilla, mikä vaikutus sillä on kokokonaishiilijalanjälkeen, koska meidän oma hiilijalanjälkemme on huomattvan paljon suurempi kuin esim. yhden Intian asukkaan. jos kaikki kuluttaisivat vuodessa saman määrän raaka-aineita ja materiaa kuin suomalaiset tarvittaisiin monta, monta maapalloa.
Ehkä hiukan liioittelin tuossa. Mutta se on silti totta, että oikeasti kaikki lait ovat pakkolakeja.
PoistaMinusta köyhien maiden kansalaisten tulisi ruveta kuluttamaan hieman enemmän. Se nostaisi raaka-aineiden hintoja ja saisi ihmiset ja yhteiskunnat säästämään. Palattaisiin takaisin aikaan, jolloin kannatti korjauttaa yhtä sun toista tavaraansa. Nykyään ei kannata.
Luulen Halla-aholla olleen sellaisenkin motiivin kuin että jos me olemme mallioppilaita, mutta muut eivät, niin työ karkaa Suomesta saastuttavampiin maihin. Itselleni sopivat kaikki ne toimenpiteet, jotka eivät tätä aiheuta. Koska kannatan hyvinvointivaltiota.