maanantai 17. syyskuuta 2018

Supernatural -tv-sarja

Supernatural on yhdysvaltalainen kauhudraamasarja. Eihän se mikään Babylon 5 ole, mutta siinä on hyviä arvoja ja sitä paitsi olen kasvanut sen parissa sekä kuvaannollisesti että kirjaimellisesti suuren osan aikuisiästäni.

Sarjassa ovat pääosassa veljekset Dean ja Sam Winchester, jotka metsästävät demoneita ja muita öttiäisiä. Elantonsa veljekset hankkivat luottokorttipetoksilla.

Aika ajoin he myös esiintyvät Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n työntekijöinä.

Sarjan edettyä tarpeeksi pitkälle sen meno ja meininki on yltänyt suorastaan eeppisiin mittoihin. Veljesten maailmankuva on myös avartunut johtuen kaikesta siitä, mikä heille on tästä maailmasta paljastunut.

Kannatan sarjaa lämpimästi. Tänä syksynä sitä näytetään jälleen televisiossa, ja olen asiantilaan hyvin tyytyväinen.

Sarjassa on mielestäni huomionarvoista myös se, että siinä kaksi syntistä ja erehtyväistä ihmistä yrittää, ei enempää eikä vähempää, kuin suurin piirtein pelastaa maailman. Kova työ.

PS. Sarjan päänäyttelijät alkavat olla jo keski-ikäisiä, jos keski-ikä lasketaan alkavaksi 35 vuoden iästä. Jos se lasketaan alkavaksi vasta 40 vuoden iässä, niin toinen näyttelijöistä on siinäkin tapauksessa jo saavuttanut keski-iän. Ei ole enää niin nuorta uhoa sarjassa.

...
II PS 3.2.2020: Katselen paraikaa sarjan 15:ttä ja viimeistä tuotantokautta. On jo valmiiksi haikea olo. Nyt on sopiva aika liittää tähän linkit kahteen viime vuoden 2019 syyskuussa toisessa blogissani julkaisemaani Supernatural-aiheiseen runooni: Vastuu painaa ja räp-runoni Päivä yönä.

..

III PS. 26.2.2021: Julkaisin paljon myöhemmin blogimerkinnän otsikolla Supernatural-sarja päättyi lopullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti