tiistai 3. tammikuuta 2017

Perussuomalaisten nuorten järkyttävä "Tuskien taival" -video

Pahan aatteellisen järjestön osasto Perussuomalaiset nuoret oli julkaissut Facebook-sivuillaan 27. joulukuuta järkyttävän videon, jossa Sebastian Tynkkystä ruoskitaan Suomen virallisen evankelisluterilaisen kirkon Helsingin tuomiokirkon portailla. Video on viralliselta tai epäviralliselta nimeltään Tuskien taival. Sillä vastustetaan pakkoruotsia.

Pakkoruotsissa on kyse siitä, että Suomen kaikkien suomenkielisten koululaisten on pakko opiskella koulussa mikroskooppisen pienen vähemmistön kieltä ruotsia.

Mutta "Tuskien taival" on herättänyt suurta vihastusta ja sitä on laajalti pidetty huonona siirtona.

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson oli tiedotteessaan lausunut mm.: "On vastenmielistä, että joku edes keksii tehdä tällaisen videon, ja sitten ylpeänä jakaa sitä". Lisäksi hän oli lausunut mielipiteensä olevan, että video loukkaa myös Suomen virallista evankelisluterilaista kirkkoa.

Ruotsalainen Aftonbladet-lehti taas oli sanonut, että "ruoskintavideo hyökkää ruotsin kieltä vastaan".

Itse pidän videota taiteellisesti merkittävänä, varsinkin koska se ei ole poliittisesti oikeaoppinen.

Mutta oikeastihan aika harva on koskaan hyökännyt pakkoruotsia koskevissa puheissaan ruotsin kieltä vastaan sinänsä. Kotimaiset propagandistit ovat kuitenkin väittäneet jo pitkään pakkoruotsin vastustajien vastustavan myös ruotsin kielen vapaaehtoista opiskelua. Ja nyt Ruotsissa otetaan sitten mallia ja huudetaan susina susien kanssa.

Ruotsalaisilla on kansainvälisessä kanssakäymisessä sellainen etu, että heillä on vain yksi kansainvälisesti hyödytön kieli, jota heidän täytyisi osata, kun taas suomalaisilla niitä on kaksi.

Jos pakkoruotsissa Suomen kouluissa olisi jotain järkeä, niin olisi pakkogandassakin Ruotsin kouluissa. Sillä eikö ole niin, että jos oppii yhden kielen, niin oppii helposti toisenkin? Mutta onko Ruotsin kouluissa pakkogandaa?

Perussuomalaisten nuorten sivuilla oli 30.12. julkaistussa artikkelissa kerrottu ilouutinen, että "Tuskien taival" -videota oli siihen mennessä katsottu jo puoli miljoonaa kertaa. Ja tähän päivään 3.1.2017 mennessä sitä lienee katsottu vielä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti