maanantai 23. tammikuuta 2017

Uni, jossa olin the President of the United States, eiku...

Olen aikoinaan luonut mielessäni Mousa-nimisen yleensä Atlantille sijoittuvan valtiomuodostuman. Minulla on ollut tapana "testata" siellä mieleeni juontuvia poliittisia juttuja.

Näin tässä välillä pitkästä aikaa unta Mousasta. Minut oli valittu maan presidentiksi. Presidentti oli maan hallituksen johtaja ja ministerit olivat presidentin neuvonantajia Yhdysvaltain tapaan.

Taisi olla ensimmäinen päiväni virassa. Olin paikallisessa presidentinpalatsissa. Paikalla oli muitakin ihmisiä. Mm. vanhempi pikkuveljeni, joka taisi olla yksi ministereistäni. En tiedä, missä nuorempi pikkuveljistäni oli. Keskustelimme poliittisista kysymyksistä.

Mousa oli tällä kertaa maa, jossa vallitsivat suuret tuloerot. Minä lausuin, että meidän on tehtävä asialle jotain ja mahdollisimman nopeasti. Kehotin neuvonantajiani kehittämään jotain päässään lähiaikoina asian hyväksi. Sanoin myös, että koska Mousan ilmapiiri on mitä on, eikä maalla ole kokemusta pienistä tuloeroista kuten Ruotsilla ja Suomella, emme voi heti aluksi yrittää saada aikaiseksi yhtä pieniä tuloeroja kuin näissä maissa. Pienemmän täytyy aluksi riittää.

Unessa oli outoa se, että näytin olevan aikaansaava, oma-aloitteinen ja pätevä hallituksen johtaja.

Täytyy vielä sanoa, että uneni oli yksi kaikkien aikojen parhaista koskaan näkemistäni unista.

Ja mistä uneni sitten johtuu. Sillä saattaa olla jotain tekemistä Donald Trumpin viimeperjantaisen virkaanastumisen kanssa. Ja sillä on jotain tekemistä luonnollisesti sen kanssa, että olen periaatteessa politiikasta hyvin kiinnostunut ihminen.

Katselin aikoinaan yhdysvaltalaista West Wing -draamasarjaa. Se kuvasi fiktiivisen Yhdysvaltain presidentin Josiah "Jed" Bartletin ja hänen Valkoisen talon henkilökuntansa elämää poliittisen elämän tiimoilla. Presidenttiä esitti Martin Sheen. Ja hän oli tullut valituksi Demokraattisen puolueen ehdokkaana. Muistan samaistuneeni sarjan henkilöihin vahvasti. Muistan myös, kun katsoin sarjan viimeistä jaksoa. Presidentti Bartlet oli viimeisiä aikojaan presidenttinä, ja kun hän ei voinut perustuslain säädöksen mukaan asettua ehdolle kolmatta kautta varten, valittiin Demokraattisen puolueen ehdokkaaksi toinen henkilö. Niin, ja tämä tuli myös valituksi. Hurrasin sitten sarjan henkilöiden mukana. Niin kovaa sarja oli iskenyt minuun kyntensä. Oikeassa elämässä en äänestäisi mielelläni Demokraattista puoluetta. Tai no en kyllä Republikaanistakaan.

2 kommenttia:

  1. Jos President of the United Statesin virallinen lyhennys on POTUS, lyhentyykö Mousan presidentti sitten muotoon POMO?

    VastaaPoista