torstai 12. tammikuuta 2017

Mitä sain joululahjaksi Herran vuonna 2016

Itse henkilökohtaisesti pidän siitä, että Jeesus on syntynyt.

Herran vuonna 2016 minä ja lähisukulaiseni kokoonnuimme joulun tunnelmissa yhteen tavanomaisen jouluaaton sijaan vasta joulupäivänä sunnuntaina. Tämä johtui siitä, että kaksi henkilöä porukasta saapui Kiinasta jouluaattona eikä oikein katsottu sopivaksi vaatia näiltä joulujuhlimista vielä samana päivänä todella pitkän lentomatkan ja aikaerorasituksen vuoksi. Koska eräs hyvä tuttuni oli minulle velkaa kyydityksiä, sain häneltä kyydin niin juhliimme kuten myös yömmällä takaisin sieltä, joten ei tarvinnut tilata taksia paluumatkalle.

Tarjottu jouluruoka oli hyvää. Kinkku oli tosin sikäli tällä kertaa epäonnistunut, että se oli jostain syystä kypsynyt liian hitaasti. Kun veljeni oli ottanut sen uunista ja ruvennut leikkelemään sitä, niin oli tehty huomio, että kinkku on vielä vähän raakaa. Tämän jälkeen kinkku sai olla uunissa vielä yli puolentoista tunnin ajan. Minkä jälkeen suurin osa siitä sai jatkaa oloaan siellä vielä jonkin aikaa.

Ruokaan sisältyi yhtä sun toista normaalia jouluruokaa. Koska kinkku ei ollut vieläkään kokonaan kypsynyt, me söimme siitä ainoastaan veljeni aikaisemmin kinkusta leikkaamat viipaleet, mikä oli melko vähän. Muuta ruokaa oli tosin sen verran runsaasti, että tulin varsin täyteen. Nautin lasillisen punaviiniä ruoan kanssa. Aikaisemmin päivällä minulle oli jo tarjottu lasillinen glögiä.

Jossain vaiheessa ruokailun jälkeen jaettiin lahjat. Ikälisäni huomioon ottaen minä sain kaiken kaikkiaan melko paljon lahjoja. Pieni veljentyttäreni tykkäsi hänelle ostamastani ambulanssilentokonelegopaketista. Hän rupesi välittömästi kokoamaan sitä.

Veljeni luona sain seuraavat lahjat: pullollisen hirveän hienossa pakkauksessa olevaa siideriä, levyllisen tshekkiläistä premiumsuklaata ja Alppilan kiinalaisen luterilaisen seurakunnan mainos-T-paidan, jossa etupuolella lukee: "As for me and my house we will serve the Lord (Joshua 24:15). Ja niskan luona lukee: "Chinese Church". Ja ko. seurakunnan tiedot suomeksi ja kiinaksi.

Loppukeväästä menen joskus tämä paita päälläni Salille. Sali on länsi-Vantaan Pähkinärinteen paras kapakka, sillä sieltä löytyy suuri määrä erilaisia oluita.

Toisen veljeni oli määrä mennä töihin jo maanantaina, joten siksi hän ja hänen tyttöystävänsä lähtivät jo aikaisessa vaiheessa pois. Koska isäntäväkeni naispuolinen edustaja meni yläkertaan heidän lähtönsä jälkeen, päätin, että voin minäkin lähteä kotiini saman tien. Niinpä soitin kyyditsijälleni.

Eräältä asiakkaaltani olin saanut lahjaksi joulukukan. Mutta koska valitettavasti tajusin liian myöhään, että paketissa oli kukka, se oli ehtinyt jo tuhoutua siinä vaiheessa, kun rupesin avaamaan pakettia. Toinen asiakkaani oli antanut minulle lahjaksi kevyen poolopaidan. Ja kauluspaidan, joka oli muuttunut käyttökelvottomaksi, koska hän oli käyttänyt paketin pysymisen kasassa varmistamiseksi liimaa. Eräs hyvä tuttu nainen oli antanut minulle lahjaksi Viron Haapsalun mainos-t-paidan.

Saamani siideri maistui kovasti valkoviiniltä. Se oli suljettu jopa samppanjamallisella korkkikorkilla, jota en onnistunut saamaan itse auki. Eräs kämpilläni piipahtamassa käynyt tuttuni sai avattua sen minulle myöhemmin. Tarjosin hänelle sitten maistiaiset siideristä. Itse en ole siideri-ihmisiä, enkä valkoviini-ihmisiä, mutta tämä oli melko hyvää.

Minun oli myöskin pitänyt saada eräiltä sukulaisiltani joululahjaksi jokavuotinen Wiener Nougat -paketti. Mutta he olivat onnistuneet hukkaamaan sen jonnekin kämpillään. Lupasivat, että tuovat sen minulle jonain päivänä. Voi olla, että tuovat vastaavan tuotteen, jos eivät löydä. Ei ole ainakaan vielä kuulunut mitään.

Wiener Nougat on minulle kuin huumetta. Pystyn syömään sitä kokonaisen paketillisen yhdessä illassa. Olinkin vuonna 2015 päättänyt, etten osta itselleni enää muita joulukarkkeja kuin sitä. Vuoden 2016 syksyllä ostin itselleni sitä kahden paketillisen verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti