keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Vantaan mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry on mielenterveyskuntoutujien vertaistukeen perustuva yhdistys. Sillä on kaksi toimipistettä, Lauhatuuli itä-Vantaalla Hiekkaharjussa ja Myöhätuuli länsi-Vantaalla Pähkinärinteessä. Ne toimivat kahvilatyyppisinä kohtauspaikkoina.

Hyvät Tuulet tarjoaa jäsenilleen mukavaa yhdessäoloa, kerhotoimintaa ja retkiä ja matkoja. Jäsenillä on myös oikeus käyttää yhdistyksen tietokoneita ja saada tarvittaessa opastusta niiden käytössä. Voi myöskin lukea lehtiä tai vain olla.

Arkisin Lauhatuuli ja Myöhätuuli ovat auki klo 9-15. Klo 11-12 toimipisteissä saa halutessaan lämmintä melko hyvälaatuista kotiruokaa. Jäsenille ruoka on halvempaa kuin ei-jäsenille. Kahvia ja pullaa saa ostaa pitkin päivää. Ruoka sekä kahvi ja pulla ovat hinnaltaan huokeita.

Lauhatuuli ja Myöhätuuli ovat auki myös joka toinen lauantai klo 12-15 vuoroviikoin. Silloin ei ole tarjolla ruokaa, mutta kahvia ja pullaa saa.

Lauhatuuli on toimipisteistä isokokoisempi ja siellä sijaitsee myöskin yhdistyksen konttoripuoli. Myöhätuuli sijaitsee viehättävällä paikalla Lammaslammen rannalla, jonka ympäri kulkee kävelytie. Jotkut myöhätuulenkävijät usein käyvät kävelylenkillä lammen ympäri puolenpäivän jälkeen.

Itse toimin yhdistyksen ja ennen kaikkea Myöhätuulen mikrotukihenkilönä. Myöskin pidän toisen jäsenen kanssa Myöhätuulta auki lauantaisin.

Hyvien Tuulten toimintaa tukevat Raha-automaattiyhdistys ja Vantaan kaupunki.

Ja lopuksi pari linkkiä:

Hyvien Tuulien nettisivuille pääset tästä

Hyvien Tuulien Facebook-sivuille pääset tästä

4 kommenttia:

 1. Anonyymi6/2/13 09:15

  Hieno artikkeli! Se varmaan pitäisi aina lisätä noihin julkisiin juttuihin, että toimimme RAY:n rahoituksella ja Vantaan kaupungin avustuksella. Riikka joskus sanoi, että se RAY kannattaa pitää joka paikassa näkyvillä. En tiedä, miten on. Itse laittaisin sen kyllä, koska ilman RAY:tä ei voisi olla koko toimintaa, on se niin merkittävä asia. Ei nyt muuta. Nähdään pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin meinasin kysyä, että kuka sinä oikein olet. Mutta kommentissasi oli sentään sen verran vihjeitä, että tiedän vastauksen kysymykseen 75 prosentin todennäköisyydellä.

   Lisäsin tekstiin maininnan RAY:stä ja Vantaan kaupungista.

   Poista
 2. Hyvä, kun ne jakaa siellä leipää ja muita eineksiä jäsenille. Siellä on oma kokki, saa syödä halvalla, kun on jäsen.

  VastaaPoista