keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Taantumuksellinen vasemmisto vastustaa metallimusiikkia

Jiri Keronen esittää bloginsa merkinnässä Äärivasemmisto vastaan black metal, että nykyajan paheksuvia puritaaneja ovat äärivasemmistolaiset.

Ainahan niitä paheksuvia puritaaneja täytyy olla. Koska ihmiskunnan jäsenet ovat vain ihmisiä. Aina pitää paheksua kovaan ääneen sitten jotain. Joidenkin.

Keronen mainitsee kyseisessä yhteydessä anarkistit ja Antifan eli "Antifasistisen komitean". Mies esittää, että vaikka pinnalta katsottuna näihin porukoihin kuuluvilla on erilaiset motiivit oikeinajattelussaan kuin vanhoillisilla kristityillä, ne kuitenkin pohjimmiltaan perustuvat samaan eli pelkoon, moraaliseen puritanismiin ja autoritäärisyyteen.

Keronen esittää kirjoituksessaan metallimusiikin ystävät nykyajan liberaaleina ja vapaamielisinä. Itse olen liberaalien ja vapaamielisten vastakohtina tavannut nykyään pitää taantumuksellista vasemmistoa. Keronen puhuu äärivasemmistosta, mutta tarkoittanemme samaa asiaa.

Kerosen mukaan metallimusiikin ystävät tapaavat olla uskonnon vastustajia, ja siksi nämä vastustavat ja pilkkaavat esim. kristinuskon lisäksi myös islamia ja sen mukanaan tuomia lieveilmiöitä. Kuten wanhan ajan vapaa-ajattelijoiden ja liberaalien voisi odottaakin tekevän. Mies mainitsee tässä yhteydessä sen, että äärivasemmistolaiset pitävät islamin vastustamista "rasismina", koska monilla muslimeilla on tummempi iho kuin kantasuomalaisilla. Tosin melko monilla kristityilläkin on tummempi iho kuin kantasuomalaisilla. Ajatelkaa vaikka mustan Afrikan laajalle levinneen kristinuskon kannattajia ja ko. kirkkojen jäseniä. Kristinuskon vastustaminen olisi siis sekin rasismia, jos mennään samoilla kriteereillä.

Ja toiseksi, on ilmeisesti olemassa myös islamilaisista maista peräisin olevia metallimusiikkiyhtyeitä, jotka myöskin kritisoivat ja pilkkaavat islamia. Kovin ovat siis "rasistista" väkeä.

Kerosen puheenvuoro on sen verran raikas, että alkaa tehdä mieli tutustua laajemmin metallimusiikkiin. Varsinkin, kun sen vastapooli tapaa turvautua suhteellisen natsimaisiin keinoihin metallin vastustamisessaan. "Sananvapaus on aina toisinajattelijan vapautta", oli lausunut yksi harvoista suhteellisen kunnollisista kommunisteista Rosa Luxemburg. Sääli, että vielä nykyisenä valistuksen aikakautena voi olla tuollaisia ihmisiä kuin taantumuksellisen vasemmiston väki. (Yhtä hyvin voidaan tietysti mainita myös taantumuksellisen oikeiston väki. Niitäkin on.)

Itse en kuitenkaan menisi niin pitkälle, että menisin mukaan Suomi saatanalle -liikkeisiin. Toinen jalkani lienee pysyvästi kiinni kristinuskossa, nääs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti