lauantai 8. heinäkuuta 2017

Oskar Schindler oli täysi natsi! (tokaisu)

Oskar Schindler piti rintamuksessaan suurikokoista hakaristiä. Hän oli täysi natsi!

6 kommenttia:

 1. Tai esitti olevansa. Kun totalitaarinen järjestelmä tule voimaan, kannattaa esittää kuuluvansa siihen.

  Minäkin aion ryhtyä muslimiksi, kun se aika koittaa, oman mukavuuteni vuoksi. Bonus: selkäjumppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka tapauksessa Schindler oli enemmän natsi kuin monet sellaiset ihmiset, joita natseiksi nykyään yritetään leimata.

   Poista
 2. No tuota, Oskar oli NSDAP:n jäsen helmikuusta 1939 kuuluttuaan sitä ennen vuodesta 1935 Sudetendeutsche Parteihin, joka oli perustettu 1.10.1933 kielletyn Tshekkoslovakian sudeettisaksalaisten NSDAP:n haaran toiminnan jatkajaksi.

  Niinpä Oskar oli helmikuusta 1939 alkaen virallisesti täysi natsi oltuaan sitä ennen neljä vuotta sillen epävirallisesti ja siis vajavaisesti natsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja herra Schindler oli myöskin käynyt vakoilemassa Tshekkoslovakiassa ennen maan miehitystä.

   Poista
 3. Tarkasti ottaen Oskar ei ollut käymässä Tshekkoslovakiassa vakoilutarkoituksessa, vaan hän oli siis Tshekkoslovakian sudeettisaksalainen, joka vakoili omaa kotimaataan (jota ilmeisesti ei sitten kokenut isänmaakseen?) Saksan sotilastiedustelun laskuun jo vuodesta 1935.

  Kyseinen lafkahan tuli helmikuun 1938 organisaatiouudistusten jälkeen tunnetuksi nimellä "Abwehr" tuttavallisena lyhennyksenä koko nimikkeestä "Oberkommando der Wehrmacht/Amtsgruppe Auslandsnachrichten und Abwehr": puolustusvoimain pääesikunnan ulkomaantiedustelun ja vastavakoilun virastoryhmä.

  Mutta mitäpä koko ritolaa aina toistamaan, otetaan sieltä vain se puolustuksellinen osa: emmehän me toki toisia vakoile, estämme vain muita tekemästä sitä meillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olin muuten kirjoittanut pöytälaatikkoon tekstin Schindleristä. En ollut siihen laittanut mainintaa käymisestä. Välillä aivot sotkevat tosiasiat.

   Poista