keskiviikko 24. elokuuta 2016

"Suomi ei ole eurooppalainen"

Kokoomus-puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo on häröillyt Ylen uutisen mukaan:
Viesti olikin monella tapaa veistetty samasta puusta kuin puoluetoveri Kai Mykkäsen: Suomi on avoin ja kansainvälinen. Suomen hyvinvointi puolestaan perustuu ulkomaankauppaan, ulkomaisiin investointeihin ja vapaaseen liikkuvuuteen.

– Mutta meidän ei pidä aliarvioida sitä, että Suomesta ja Euroopasta löytyy iso joukko ihmisiä, joille kansainvälisyys ja avoimuus ovat uhka. Ihmisiä, jotka haluavat rajat kiinni ja Euroopan unionin hajalle, Orpo sanoi.
Orpo on kuitenkin tässä asiassa melko lailla väärässä. Rajat kiinni -liike on nimetty iskevästi, mutta ei kukaan siinä liikkeessä mukana oleva kannata tietääkseni rajojen sulkemista. Sellaista kannattavat ainoastaan edistykselliset eli Pohjois-Korean marxistileninistisen järjestelmän kannattajat, joita on Suomessa vielä toistaiseksi melko vähän. Rajat kiinni -liike taas kannattaa ainoastaan toimivaa rajakontrollia.

Suomessa lienee myös melko vähän sellaisia ihmisiä, jotka vastustavat ulkomaisia investointeja ja avointa ja kansainvälistä Suomea. Täytyy tässä huomauttaa idioottien varalta, että kansainvälisyys ja avoimuus ovat aivan eri asia kuin monikulttuurisuus.

EU:hun kriittisesti suhtautuvia tai sitä jopa vastustavia taas löytyy jo huomattavasti enemmän. Mutta tässä on huomattava, että Petteri Orpo on itse uskovainen, jolle kriittisyys EU:ta kohtaan merkitsee pyhien arvojen loukkausta.

Suomi myöskin salli vapaan liikkuvuuden jo ennen EU:hun liittymistään. Itse asiassa maassamme on ollut vapaa liikkuvuus voimassa ja rajat auki vuonna 1917 tapahtuneesta itsenäistymisestämme alkaen. Vapaa liikkuvuus ei tietenkään tarkoita sitä, että ei saisi rajoittaa terroristien, rikollisten ja epäsosiaalisen aineksen liikkumista rajojen yli.

En muuten tiedä yhtäkään Perussuomalaiset-puolueen jäsentä, joka olisi valmis lopettamaan vapaan liikkuvuuden. Kuten sanoin aikaisemmin tässä kirjoituksessani, niin sellaista kannattavat lähinnä edistykselliset.

Itse mielelläni kannattaisin Euroopan unionia, mutta en pidä sellaisista asioista siinä, että EU on myöskin suurpääoman projekti, että "tarpeen" vaatiessa se ei noudata omia sääntöjään, että EU:ssa on otettu vastoin sen alkuperäisiä sääntöjä käyttöön yhteisvastuu jäsenmaiden veloista pankeille ja että unionista ollaan pikku hiljaa muutenkin tekemässä yhä enemmän tulonsiirtounioni. En pidä EU:ssa myöskään monien vaikutusvaltaisten tahojen kannattamasta unelmahötöstä, jonka mukaan EU ja sen jäsenmaat ja niiden oma hyvinvointi kuuluvat kaikille, myöskin maailmanvalloituskulttien kannattajille. Lisäksi en pidä siinä siitäkään, että EU:sta erota haluavia maita ollaan valmiita uhkailemaan seuraamuksilla.

Olen valmis kannattamaan sellaista EU:ta, joka on vapaakauppaliitto ja yhteiseen kulttuuriperustaan perustuva unioni ja sen jäsenmaiden keskustelukerho. Sellaista EU:ta, jonka jäsenmaat kannattavat yhteistä arvomaailmaa, joka olisi yhtä kuin sananvapaus, oikeusvaltio, demokratia, poliittisen väkivallan kielto ja samaten väkivaltaisen uskonnollisuuden kielto.

Yhteisen rahan olen valmis hyväksymään, jos EU hyväksyisi em. linjaukseni.

Mutta pahaa ennustaa, että Kokoomuksen Verkkouutisissa oli julkaistunut uutinen, jonka mukaan geenitutkimusten perusteella suomalaiset eivät ole eurooppalaisia.

Se saa minut pohtimaan, että pitäisikö suomalaisten tämän vuoksi erota Euroopan unionista ja että pitäisikö EU:n ottaa Georgia ja Armenia tilalle, kun ne lienevät varsin selvästi eurooppalaisia maita, toisin kuin Suomi.

PS Jos haluat, niin voit myös käydä lukemassa kokoomushenkisen ajattelijan Henri Heikkisen mainion blogimerkinnän Astraalimatkailija Petteri Orpo...

2 kommenttia:

  1. Puhut kalliita sanoja. Minäkin olin aikoinaan EU-myönteinen, mutta se myönteisyys on kyllä karissut vuosien varrella. Siitä puljusta kun tuli kaikkea muuta kuin olin kuvitellut. Minäkin olisin heti valmis kannattamaan tuollaista EU:ta jota kuvailit. Tosin yhteisestä valuutasta olen hieman eri mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteinen valuutta on minulle vain se hinta, jonka olen valmis maksamaan, jos muut vaatimukseni tulisivat täytetyiksi. Kun en usko, että maailma voi olla täydellinen, niin pitää jättää vähän löysää tässä.

      Periaatteessa kannatan Suomelle omaa valuuttaa, joka voitaisiin osittain sitoa EU:n yhteiseen rahaan.

      Poista