maanantai 25. huhtikuuta 2016

Paholaisenmustan välikauden vihapuhetakkini pieni päivitys

Voi sanoa, että paholaisenmusta välikauden vihapuhetakkini on nyt lopullisesti valmis. Jokin aika sitten postiluukusta olivat nimittäin vihdoinkin kolahtaneet Varustelekasta tilaamani velkrotarrakiinnitteiset kangasnimilaput.

Niissä lukee MILITIA SPARTACI. Teksti on latinaa. SPARTACI on suomeksi "Spartacuksen" ja MILITIA merkitsee sanakirjan mukaan asepalvelusta, sotaretkeä tai sotaväkeä.

Arvostan suuresti traakialaissyntyistä Spartacusta, joka oli tärkein vuosina 73-71 eKr. raivonneen kolmannen Rooman vastaisen orjakapinan johtajista, joten siksi tämä kangasmerkki. Se korvasi aikaisemman kangasmerkin, jossa oli lukenut jonkinlaiseksi uuslatinaksi ARMEA DE JESUS.

Olin yli puoli vuotta sitten kirjoittanut pitkähkön tekstin Spartacuksesta, jonka julkaisin sitten nettisivuillani.

Eräs tuntemani entinen poliittinen aktivisti oli lukaissut sen, ja lausunut sähköpostissaan sitten minulle: "Mistähän Suomelle löytyisi Spartacus, joka johtaisi meidät suomalaiset, omassa maassamme kohta orjan asemassa olevat, kapinaan harvainvaltaamme vastaan?"

Olen päättänyt, että vaihdan välikauden vihapuhetakkini kesätakkiin heti kun näyttää siltä, että vuorokauden korkein lämpötila on jossain määrin pysyvästi asettunut olemaan vähintään 10 astetta. Nyt näyttäisi vähän siltä, että ensi viikon maanantaina, tai ainakin joskus ensi viikolla, vaihdan. Uusi kangasmerkkini ei ole ikävä kyllä ehtinyt olla sitten takissani kiinni montaakaan viikkoa.

Eräs kaverini on luvannut tehdä minulle pienen "taulun", johon voin kiinnittää ne kangasmerkkini, jotka eivät sillä hetkellä ole kiinni takissani. Minulla on nimittäin runsaasti ylimääräisiä, tai "ylimääräisiä", kangasmerkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti