keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Veroparatiisiyhtiö Mossack Fonsecan varat tulisi jakaa Punaiselle ristille ja Maailman luonnonsäätiölle

Panamalaisesta asianajotoimistosta Mossack Fonsecasta vuodettu aineisto todistaa, että se on maailman suurimpia veroparatiisipalveluja tarjoavia yhtiöitä. Lisäksi siitä käy ilmi, että veroparatiisien tarjoamaa suojaa ovat hyödyntäneet muiden tärkeiden tahojen lisäksi monet valtioitten päämiehet, sekä Venäjän suuren johtajan Vladimir Putinin lähipiiri. Miljoonien asiakirjojen aineistoa on tutkinut monen monta tiedotusvälinettä eri puolilta maailmaa.

Tiedoista käy myöskin ilmi, että asianajotoimisto oli perustanut kaksi ylevältä kuulostavaa säätiötä – Faith Foundationin ja Brotherhood Foundationin, joihin rahoja on piilotettu. Ja mikä varsinkin on jonkin verran tyrmistyttävää asiassa, niin se, että Mossack Fonseca on säännöllisesti hyödyntänyt kansalaisjärjestöjen, kuten kansainvälisen Punaisen Ristin ja Maailman luonnonsäätiön (WWF) nimiä piilottaakseen asiakkaidensa rahojen alkuperän. Järjestöt on merkitty säätiöiden edunsaajiksi, ja tällä tavalla on yritetty hyödyntää niiden hyvää nimeä. Ne eivät ole vuodon tietojen perusteella tienneet menettelystä.

Minusta olisi oikein hauskaa, jos nyt saataisiin toteutettua sellainen, että Punainen risti ja Maailman luonnonsäätiö jatkossa olisivatkin näitten säätiöitten todellisina edunsaajina, kun kerran ne on sellaisiksi merkitty. Järjestöt itse sekä vastuuntuntoiset hallitukset voisivat alkaa ajaa asiaa.

2 kommenttia:

 1. Ei ei EI! Ei penniäkään Punaiselle Ristille. Se järjestö on täynnä pahimpia varkaita, ja tekeytyvät vielä hyväntekeväisyydeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitten. Mutta mitäs jos rahat tuloutettaisiin Maailman luonnonsäätiölle sekä lisäksi
   Muutospuolueelle?

   Poista