tiistai 19. huhtikuuta 2016

Miksi UFO-olennot eivät ole jo täällä, eli miksi Fermin paradoksiin on yksinkertainen ratkaisu

Ydinfyysikko Enrico Fermi kyseli vuonna 1950 viisaita: Jos älykäs elämä on yleistä Maan ulkopuolella, niin miksei meillä ole selkeitä havaintoja avaruusolennoista? Mikseivät he/ne ole jo täällä? Tätä kysymystä nimitetään Fermin paradoksiksi.

Ratkaisun kysymykseen toisi Draken kaava, jos vain tietäisimme paremmin sen muuttujien arvot. Käytännössä vain kaava on täynnä tuntemattomia tekijöitä. Täältä pääset itse sijoittamaan kaavaan haluamasi arvot.

Jotkut uskovat, että muukalaiset lentelevät Maapallolla jatkuvasti mainioilla laitteillaan. Ne kuulemma sieppaavat ihmisiä ja harrastavat näitten kanssa seksiä sekä vievät naudoilta peräaukkoja. Lisäksi ne levittävät sellaista sanomaa, että eläkää rauhassa ja suojelkaa luontoa.

Itse olen sitä mieltä, että uskossa UFO-olentoihin on kyse nykyajan uskonnollisuudesta. Jotkut niistä länsimaisista ihmisistä, jotka eivät usko Jeesukseen ja tämän sovitustyöhön, uskovat UFO-olentoihin pelastajina.

Itse en palvo UFO-olentoja. Minulla on toinen uskonto.

Minusta on tavallaan hyvä selitys sille, miksi muukalaiset eivät jo ole täällä tai miksi me emme saa heistä havaintoa avaruusteleskoopeilla. Se että me olemme suurin piirtein ensimmäinen radiotekniikkaa ja avaruusmatkailua, vaikkakin alkeellista, harjoittava laji. Voi toki jossain esim. muutaman parsekin päässä olla sellainen laji olemassa, joka on päässyt tähän vaiheeseen ennen meitä, mutta minkäänlainen infornaatio näistä ei ole vielä ehtinyt meidän pallollemme. Me olemme joka tapauksessa, jollemme ensimmäinen, niin yksi ensimmäisistä.

...Emme tiedä, miten usein elämää syntyy maailmankaikeudessa.

Mutta jos ja kun elämä syntyy, sen kannattaa sijaita planeetalla, joka sijaitsee aurinkokuntansa nk. elämän vyöhykkeellä. Sen auringon tulee paistaa suhteellisen tasalaatuisena tarpeeksi pitkän ajan, jotta elämä ei ehdi sammua ennen aikojaan. Planeetan tulee olla märkä, mutta ei liian märkä, ettei sen pinnalla olisi pelkästään merta. Ja sitten osan elämänmuodoista tulee kyetä muuttumaan monisoluiseksi. Luultavasti happea pitää olla eliöitten saatavilla tarpeeksi. Hapen avulla saa tehokkaasti hankittua energiaa ruumiin käyttöön. Keskushermoston tulee syntyä ainakin jollekin eliöistä. Ja sitten eliön, mikäli se on alun perin syntynyt meressä, tulee kyetä muuttamaan maalle. Jossain vaiheessa älykkyyden tulee voida kasvaa riittävän suureksi. Lisäksi työkaluja käyttämään pystyvät kädet tai muut ulokkeet olisivat varsin suureksi avuksi. Ja vielä pitäisi sitten löytyä maaperästä teknisen sivilisaation rakentamisen mahdollistavia raaka-aineita. Ja missä tahansa vaiheessa tätä pitkään kestävää tapahtumaketjua voi tapahtua katastrofi, joka ehkäisee, katkaisee tai taannuttaa kehityksen tai jopa tuhoaa elämän ao. planeetalla kokonaan.

Quod erat demonstrandum.

5 kommenttia:

 1. Tai jostakin syystä lähimmät naapurimme eivät harrasta radioita. Ehkä heidän planeettansa olosuhteet ei rohkaise radioiden käyttöön, joten he ovat suosiolla vetäneet piuhoja kaikkialle. Tai heidän maailmassaan radioita löytyy enää museoista. Tai... (1001 muuta vaihtoehtoa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä.

   Lisäsin myös tekstiin yhden jutun: "Ja vielä pitäisi sitten löytyä maaperästä teknisen sivilisaation rakentamisen mahdollistavia raaka-aineita." Sekä viimeiseen virkkeeseen sanan "ehkäisee".

   Poista
 2. Itseäni ei oikeastaan kiinnosta Draken- eikä
  mitkään muutkaan todennäköisyysnäkökohdat,
  humanoideja kun joko on tai ei ole olemassa.
  Mitä tulee omaan käsitykseeni aiheesta,
  löysin taannoin jonkinlaisen ulospääsyn
  "pattitilanteeseeni" (siis että "ota siitä
  sitten lopulta selvä kun todisteista
  vakuuttavimmatkin voivat olla väärennöksiä
  tai sepitettä"), suosittelen (lainaamaan ja) lukemaan Timothy Goodin kirjan Sisä-
  piiri:ufot, sotilaat ja tiedustelupalvelut.
  Se ei liene Goodin satuilua, julkisuuden
  henkilönä (ollen aktiivina monessa organi-
  saatiossa), hänen lorunsa kumottaisiin
  varmasti ja mies itse menettäisi maineensa.
  Noh,entä jos häntä itseään onkin vedätetty?
  Silloin sopii kysyä miksi käyttämänsä
  tietolähteet (kuten erinäisten ilmavoimien
  komentajat) haluavat "antaa ymmärtää" että
  humanoideja tosiaan on? Tällainen harhaan-
  johtaminen voi tuntua uskottavammalta seli-
  tykseltä kuin humppisten olemassaolo, mutta
  kenties myös huolestuttavammalta. Tämän
  selitysmallin kannattajille (muuan) avain-
  tapahtuma on Reaganin puhe YK:ssa n.v-80,
  eli (olemattomien) ulkoavaruuden asukkien
  ihmiskunnalle muodostaman tekaistun uhan
  käyttäminen verukkeena...maailmanhallituksen luomiselle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä saanut muotoiltua vastaustani tähän. Mietin vielä jonkin aikaa.

   Poista
 3. Mainitsenpa vielä yhden sangen vakuuttavan
  tietolähteen: YouTube-video UFO shot down
  in the UK, ufotutkija Nick Pope on puolus-
  tusministeriön miehiä ja mainitsee jopa
  kaksintaisteluja käydyn ufo-alusten ja
  ilmavoimien lentsikoiden välillä. Popella
  näköjään oma kotisivunsa (myös) ufo-aiheesta.

  VastaaPoista