torstai 21. huhtikuuta 2016

Kanadan ratsupoliisi petti minut ja monet muut

Olen ollut pitempään Kanada-fani (fani=tuuletin), ja joskus faniuteni on yltynyt jopa lapsellisiin mittoihin. Sain kuitenkin äskettäin tietää kamalan asian maahan liittyen.

Royal Canadian Mounted Police (Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi) eli RCMP toimii Kanadassa liittovaltion poliisina vähän naapurimaansa Yhdysvaltain FBI:n tapaan. Lisäksi se toimii kahta suurinta provinssia Ontariota ja Quebeciä lukuunottamatta Kanadan provinssien poliisivoimina. Näitä RCMP:lle poliisitoimensa "ulkoistaneita" provinsseja on yhteensä kahdeksan.

RCMP:n poliisit (englanniksi Regular Members) koulutetaan pärjäämään työssään mahdollisimman pitkälle puhumalla asiat halki asiakkaitten kanssa.

Holkeri eli jäähai tai grönlanninhai (Somniosus microcephalus) taas on suurikokoinen hailaji, joka elää Atlantin valtameren pohjoisosissa. Holkerien vatsoista on löydetty kummallisempiakin asioita kuin hyljettä: jääkarhun, hirven ja hevosen kappaleita, kerran jopa kokonainen poro. Vuoden 2013 syksynä uutisiin pääsi Newfoundlandissa rantaan ajautunut holkeri, joka oli vähällä kuolla yritettyään niellä liian ison palan hirveä. Aina kohteliaat kanadalaiset kiskoivat suupalan ulos hain suusta ja auttoivat sen syvempään veteen, missä se toipui ja lähti omille teilleen.

"Those Canadians, they are so polite!" Suomeksi: nuo kanadalaiset, he ovat niin kohteliaita!

Mutta palataanpa RCMP:hen. Uusi raportti paljastaa, että tietoturvallisia Blackberry-kännyköitä valmistavana yhtiönä tunnettu kanadalainen Research In Motion (RIM) on vuodesta 2010 alkaen luovuttanut RCMP:n käyttöön takaoven valmistamiinsa laitteisiin.

Täytyy sanoa, että olen hieman pettynyt RCMP:hen. Se siitä kanadalaisten paljonpuhutusta kohteliaisuudesta.

Tai kuten laulussa sanotaan: Oh no the RCMP, is not the life for me.

...Täältä voit mennä katsomaan kuvia holkereista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti