maanantai 21. heinäkuuta 2014

Suomen poliittinen eliitti lahjoittaa Suomea pala palalta, luulen ma

Lällyä valitustani:

Monet Suomen poliittiseen eliittiin kuuluvat ovat olleet lapsenomaisen innostuneita EU:n "ytimeen" pääsystä. He ovat kuin lapset jotka ovat ensimmäistä kertaa päässeet käymään yksin ulkona. Taudinkuvaan kuuluu se, että ollaan kuinka pitkälle tahansa valmiit lahjoittamaan veronmaksajien rahoja, jotta pelastettaisiin jotkut taloutensa huonoon kuntoon saattaneet maat ja siinä ohessa saksalaiset, ranskalaiset, brittiläiset ja yhdysvaltalaiset pankit, joiden pankinjohtajat ovat toimineet epäpätevästi.

Lisäksi varsin monet poliittiseen eliittiimme kuuluvat ovat vakaasti sitä mieltä, että Suomen valtio ei ole olemassa ollakseen suomalaisten edunvalvontakoneisto, vaan heidän mielestään sen tulee olla myös maailman kaikkien köyhien sekä kieli- ja ammattitaidottomien siirtolaisten sosiaalitoimisto.

Vihreiden loistava puutarhatontunkuvatus Osmo Soininvaara (käytän tässä nimitystä "puutarhatontunkuvatus" diminutiivisessa, en pejoratiivisessa merkityksessä) muuten oli alle vuosi sitten kiinnittänyt erääseen piirteeseen tässä Suomen toimimisessa maailman sosiaalitoimistona. Kysymys oli siitä, että Suomen kaivoslainsäädäntökin on maailmojasyleilevä, kun se takaa mille tahansa ulkomaalaiselle taholle täyden omistusoikeuden Suomen maaperästä löytämäänsä kaivannaiseen. Eikä edes kaivosveroa tarvitse näiden maksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti