perjantai 4. heinäkuuta 2014

The Tomorrow People -sarja ja evoluutio

Olin alkanut katsoa The Tomorrow People -nimistä fiktiivistä jännityssarjaa (tästä hieman pitempi selvitys sarjasta ulkomaankielellä). Siinä pääosassa ovat ihmiset, joille evoluutio on tuottanut uusia kykyjä, joita ovat teleportaatio, telepatia ja telekinesia. Ja sitten siinä on paha organisaatio, joka yrittää tehdä näistä "huomisen ihmisistä" aseita, vaikka normisellainen ei edes kykene tappamaan toista ihmistä.

Nyyssit ovat ilmoitustaulun kaltainen keskustelualueiden järjestelmä, jota yleensä on käytetty erillisellä ohjelmalla. Sfnetin evoluutio-nyyssiryhmässä (sfnet.keskustelu-evoluutio), joka on olemassa evoluutioteoriasta ja kreationismista keskustelemista varten, oli yhteen aikaan vuosia sitten puhuttu evoluution rajoituksista. Silloin keskustelussa mainittiin, että evoluution luonnollisena prosessina kautta ei tietenkään voisi kehittyä sellaisia eläimiä kuin esim. suihkumoottoriorava ja lasersäteitä silmillään ampuva karhu. Ihmiselle kehittyvä kyky teleportaatioon, telepatiaan ja telekinesiaan lienee myös samankaltaisia mahdottomuuksia.

Minusta The Tomorrow People -sarjan fantasiaversioon evoluutiosta perustuva perusjuoni on hiukkasen typerä. Silti täytyy myöntää, että siitä huolimatta olen katsonut sarjaa mielelläni. Jostain syystä. Jos siihen suhtautuu ihan vain viihteenä, niin minusta se on ihan mukiinmenevää sellaista.

2 kommenttia:

 1. Sarja on niitä joista on noloa pitää. Pidän silti.
  Lähes yhtä "homo" kuin twilight. Joka on niin "homo" että edes homoseksuellit eivät ole yhtä "homoja" kuin lajityypin sinänsä heteroseksuellisen asenteen läpitunkema atmosfääri. Twilightistäkin on noloa pitää. Siitä en tosin pidäkään.

  Taustaselitys tuo mieleeni X -menit, joiden kohdalla koko idea mutaatioista tuli siitä että haluttiin ympätä pirusti supersankareita yhteen, ja origin storyjen kertominen olisi varsin työlästä ja siihen ei haluttu panostaa. (Eli lue : laisk selitys.) Viehättää monia jotka ei pidä yliluonnollisista selityksistä. Mutta itse pidän rehellisestä fantasiallisuudesta kuin kököstä pseudotieteellisyydestä. Mutta samapa tuo, kun sarja kulkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookei.

   ...Itse en ole Twilightia katsonut ollenkaan.

   Poista