torstai 3. heinäkuuta 2014

Keronen esittää Jumalan olemassaolon olevan luonnontieteellinen kysymys, mutta..

Lapsille tulisi opettaa, ettei Jumalaa ole olemassa, esittää mielipiteenään Muutos-puolueen entinen puheenjohtaja ja Piraattipuolueen nykyinen aktiivi Jiri Keronen Uuden Suomen blogissaan. Yritin löytää merkinnästä merkkejä siitä, että kyseessä olisi jonkinlainen huumori, mutten löytänyt. Tuli mieleen, että kyseessä saattaa olla joltakin osin blogistin kiukustunut reaktio hassunhauskan Mikael Torpan uunituoreeseen myöskin Uuden Suomen alustalla sijaitsevan blogin merkintään Lasten aivopesu koulujen biologian tunneilla tulee lopettaa.

Kerosen merkintä on kerännyt huomattavan paljon lukijakommentteja.

Keronen kirjoittaa, että Jumalan olemassaolo on luonnontieteellinen kysymys ja että Jumalaan uskominen on huuhaata.

Laajentaisin Kerosen väittämää sanomalla, että myös eettiset väittämät ovat kaikki todistamattomia. Rakkaus ja raiskaaminen ovat luonnontieteelliseltä kannalta samaa molekyylibiologiaa ilman arvoeroja.

Niin abortin kuin raiskaamisen vastustaminen perustuu tunteisiin. Siinä on kyse uskonnollisluonteisesta asioiden arvottamisesta.

Kyllä te uskovaiset olette sitten kauheita ihmisiä!

Mutta niin tieteellistä metodia kuin arvostankin, niin minusta maailma olisi kauhea, jos ihmiset eivät saisi ollenkaan omassa elämässään tai vaikka politiikassa toimiessaankin kannattaa todistamattomia huuhaa-väitteitä. Sellainen merkitsisi inhimillisen kulttuurin lobotomiaa.

Itse olen yksinkertaisesti sitä mieltä, että hyviä katsomuksia on olemassa myös luonnontieteellisen katsomuksen ulkopuolella ja että kauneus on katsomusasioissa ennen kaikkea katsojan silmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti