sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Venäjä pois Ukrainasta!

Ukrainan äskeisen vallanvaihdoksen vuoksi Venäjä on ruvennut ryttyilemään. Se tukee Ukrainaan kuuluvan Krimin niemimaan venäläismielisiä separatisteja, ja on ryhtynyt valtaustoimiin alueella. Ukraina oli aikoinaan vuokrannut Sevastopolin laivastotukikohdan Venäjälle, jota jälkimmäinen nyt käyttää tukikohtanaan valtauksissaan. Venäjän sotilaat ovat myös linnoittaneet kapeaa käytävää, joka kytkee Krimin muuhun Ukrainan alueeseen.

Venäjä sanoo suojelevansa toimillaan Krimin alueen venäläisiä, vaikka nämä eivät suinkaan ole olleet nykyisenkään Ukrainan hallinnon alaisuudessa sorrettuja.

Ukrainan itäosissa on laajemminkin paljon venäläisväestöä ja lisäksi myös etnisiä ukrainalaisia, joiden äidinkieli on venäjä. Osalla tästä porukasta on Venäjän kansalaisuus. Itäiset alueet ja Krim ovat Ukrainan vauraimpia alueita, ja osa näitten alueitten ihmisistä ei kauheasti haluaisi elättää köyhää Länsi-Ukrainaa.

Venäjä on varsinaisella alueellaan aina ollut kovasti vähemmistökansojen separatismia vastaan. Miksi se nyt sitten rohkaisee Krimin alueen separatisteja, mikä voi johtaa ennen pitkää alueen liittämiseen Venäjään? Tuntuu hieman tekopyhältä.

Sääli ettei Ukraina ehtinyt liittyä NATO:n jäseneksi ennen tätä kriisiä.

Minusta Venäjä olisi hyvä pilkkoa osiin. Tätä kannatti myös tunnettu venäläinen kirjailija Leo Tolstoi. Lukemattomat ihmiset Venäjän naapurimaissa ovat sitä mieltä, että vaikka tavalliset venäläiset voivat olla oikein mukavia ihmisiä, niin venäläisten pahin vika on taipumus imperialismiin. Venäjän ja venäläisten tulisi ymmärtää tämä.

Suomessa tulisi luopua siitä, että Suomen kansalaisella voi olla samalla jonkin toisenkin maan kansalaisuus. Ettei Venäjä jatkossa voisi katsoa olevansa "pakotettu" "suojelemaan" Suomessa asuvia venäläisiä.

Myöskin kannatan Yhdysvaltain pilkkomista osiin.

Lisäksi kannatan pakkoruotsin poistoa Suomen kouluista ja samaten nk. virkamiesruotsin poistamista. Ruotsin imperialismin jäänteet olisi hyvä siivota maastamme pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti