maanantai 17. maaliskuuta 2014

Huhu Koraanin häpäisemisestä johti hindutemppelin turmelemiseen Pakistanissa

Sadat pakistanilaiset muslimit ovat turmelleet hindutemppelin Pakistanin eteläosassa olevalla Larkanan alueella. Raivostunut väkijoukko hyökkäsi temppeliin ja sytytti sen tuleen sen jälkeen, kun alueella levisi huhu Koraanin häpäisemisestä.

Hindujen mukaan temppeli vaurioitui palossa ja kaikki sen patsaat rikottiin.

Väkijoukko lähti liikkeelle, kun hindumiehen kerrottiin repineen Koraanin sivuja ja heittäneen ne asuntonsa ikkunasta alas kadulle. Poliisi pelasti miehen hengen pukemalla tämän poliisiunivormuun ja kuljettamalla pois uhkaavan väkijoukon keskeltä.

Huhut Koraanin häpäisemisestä Larkanassa aiheuttivat väkivaltaisuuksia myös Länsi-Pakistanin Balochistanissa, jossa raivostunut väkijoukko sytytti hindujen omistamia kauppoja tuleen ja otti yhteen poliisin kanssa.

180 miljoonan asukkaan muslimienemmistöisessä Pakistanissa asuu noin kaksi miljoonaa hindua. Larkanassa hinduja on noin 400 000, eli lähes kymmenesosa alueen asukkaista.
Tämä uutinen pistää taas toivomaan, että muslimit painuisivat helvettiin. Tai tietenkin tarkoitan vain niitä muslimeita, jotka ovat kiihkosellaisia. En tarkoita vapaamielisiä ihmisystävällisiä avarakatseisia muslimeita, jotka eivät pidä profeetta Muhammadia profeettana, sellaisia kuin esim. somalialaissyntyinen ihmisoikeustaistelija Ayaan Hirsi Ali, joka on ateisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti