torstai 27. maaliskuuta 2014

Politiikanharrastajille henkistä kypsyyttä

Olin jokin aika sitten julkaissut blogimerkinnän otsikolla Miten puoluejärjestelmästä vähemmän kansaa jakava. Ajattelin lisätä aiheesta vielä yhden ajatuksenpoikasen.

Minusta politiikkaan osallistuvien ja politiikkaa seuraavien tulisi hyväksyä se, että jotkut ihmiset ovat eri mieltä asioista heidän kanssaan. Eri mieltä olevia ei tulisi demonisoida.

Suvaitsevaisuus on sitä, että suostuu sietämään ihmisiä, jotka ovat jollakin lailla "vääränlaisia". Ihmisten tulisi voida keskustella politiikasta eri mieltä olevien ihmisten kanssa kaikessa rauhassa kahvilan pöydässä ilman että eri mieltä oleminen koetaan henkilökohtaiseksi loukkaukseksi. Väitellä tulee voida, mutta kaikessa ystävyydessä. Tämä on todellinen politiikan kypsyyskoe.

On toki olemassa oikeitakin ääriryhmiä, ja mielestäni ne pitäisi toivottaa maanrakoon.Tämä on ainoa poikkeus tässä esittämästäni suvaitsevaisuussäännöstä. Ääriryhmillä tarkoitan esim. sellaisia, jotka pitävät vaikka juutalaisia tai buddhalaisia ali-ihmisinä tai sellaisia, jotka haluavat vaihtaa Suomen kansan toiseen, tai sellaisia, jotka pitävät "vääräuskoisia" tai "väärällä" lailla pukeutuvia naisia ja tyttöjä ali-ihmisinä. Ääriryhmille ei pidä antaa mitään valtaa politiikassa, koska se olisi vaara ihmisoikeuksille ja ihmisarvon kunnioitukselle yleisemminkin yhteiskunnassa ja maailmassa.

2 kommenttia:

  1. Ovatko ääriryhmiä ne, jotka pitävät muslimeita ali-ihmisinä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat, mutta niitä on maailmassa todella vähän. Sellaisia ihmisiä taas on paljon enemmän, jotka pitävät uusnatseja ali-ihmisinä.

      Poista