maanantai 17. maaliskuuta 2014

Minihame on naisten oikeuksien symboli

Ugandan pääkaupungin Kampalan keskustassa kaksisataa naista osoittaa mieltään uutta lakia vastaan, joka kieltää minihameiden käytön julkisilla paikoilla. Järjestäjät olivat suunnitelleet kulkuetta, mutta mellakkapoliisit pysäyttävät heidät.

Nuori nainen on matkalla juhliin. Hän on laittautunut ja odottaa iltaa ulkona ystävien kanssa. Yhtäkkiä miesjoukko pysäyttää hänet. He sanovat naisen olevan säädytön ja hänen hameensa olevan liian lyhyt. Sitten he pahoinpitelevät naista ja yrittävät repiä vaatteet hänen yltään.
Tämä on lainaus Global Finlandin artikkelista Mia Madsen: Minihameesta tuli naisten oikeuksien symboli Ugandassa (kuulemma ulkoministeriö lopettaa Global Finland -sivuston jossain vaiheessa, joten lue ja sisäistä nopeasti ao. artikkeli).

Sen verran haluaisin osoittaa epäedistyksellisyyttä, että ilmaisen mielipiteeni olevan se, että minihame on naisten oikeuksien symboli myös islamilaisissa maissa. Ja muslimien laajan maihinmuuton vuoksi yhä enemmän myös länsimaissa. Linja on vedetty pimeyttä vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti