perjantai 10. toukokuuta 2013

Yleinen rekisteröitymispakko nettiin, vaatii persu

(Mm.) Kokomustan Verkkouutisissa on sellaisesta ajankohtaisesta aiheesta juttua, että Perussuomalaisten kansanedustaja vaatii internettiin yleistä rekisteröitymispakkoa:

Perussuomalainen vaatii nettiin yleistä rekisteröitymispakkoa

Kansanedustaja Osmo Kokko (ps.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen anonyymista kirjoittelusta internetissä.

Kansanedustaja Osmo Kokko kuvailee kysymyksessään, että "omienkin havaintojen perusteella nykyajan anonyymi kirjoittelu internetissä on paikoin erittäin villiä, mautonta ja jopa lainvastaista".

Hänen mukaansa "monet julkisuuden henkilöt ja valitettavasti yksityishenkilötkin ovat joutuneet perättömien valheiden ja kunnianloukkausten uhreiksi internetin keskustelupalstoilla".

Kokko ihmettele kysymyksessään, miksi kaikille keskustelupalstoille ei vaadita rekisteröitymistä, joka vähentäisi asiattomia viestejä.

"Vain harva asiattomuuksia kirjoittanut joutuu poliisin kanssa tekemisiin ja vastuuseen sanoistaan", hän huomauttaa.

Kansanedustajan varsinainen kysymys on "mitä suunnitelmia hallituksella on tämän villin ja asiattoman anonyymin kirjoittelun suitsimiseksi ja onko hallituksella joitakin konkreettisia esityksiä asiattomien kirjoitusten vähentämiseksi internetissä, esimerkiksi rekisteröitymispakko".


Aikamoisia aivo-oksennuksia voivat päästellä suustaan ja näppäimistöltään joskus myös Perussuomalaisten korkeat edustajat. Vastaan itse Osmo Kokon kysymykseen siitä "miksi kaikille keskustelupalstoille ei vaadita rekisteröitymistä, joka vähentäisi asiattomia viestejä":

No siksi kun se vähentäisi aroista aiheista kirjoittamista. Jos aihe on arkaluontoinen, esim. jos haluaa puhua vaikeasta asiasta vauvapalstalla tai toisilla palstoilla vaikka sukupuolitaudeista tai mielenterveys- tai parisuhdeongelmista tai jossain vaikka arvostella valtaapitäviä taikka kertoa jonkin yrityksen lainvastaisuuksista, niin pakollinen rekisteröityminen vaikeuttaisi tällaista. Arempien ihmisten kirjoittamisinto voisi mennä lukkoon myös silloin kun ei kirjoita erityisen vaikeista aiheista. Erityisesti silloin kun pitäisi esiintyä omilla henkilötiedoillaan julkisesti. Aroista aiheista puhumisen estyminen voi aiheuttaa monessa ihmisessä myös sisäistä kiehumista, joka voi johtaa yhteiskunnalliseen epävakauteen. On paljon parempi, että ihmiset puhuvat tai vaikka huutavat kuin että he käyvät lähimmäisiin käsiksi. Meillä on ollut jo yksi vallankumous, emme tarvitse toista.

Jos halutaan mahdollisimman paljon ketään, varsinkaan vallanpitäjiä ärsyttämätöntä pliisua puhetta nettiin, rekisteröitymispakko kaikille keskustelupalstoille olisi silloin varmaankin asiallista, mutta itse pitäisin sellaista yhteiskunnallisesti vahingollisena. Lakia kirjoittelullaan rikkoneet voidaan kyllä saada vastuuseen sanoistaan jälkikäteen, ja jos ei saada, niin sen kanssa pitää sitten vain elää. Asioista pitää saada puhua, jos ei muuten niin vaikka nimimerkin takaa!

Tässä nähdään taas yksi esimerkki sille, miksi kannattamani puolue Muutos 2011 ei ole  aikeissa sulautua Perussuomalaisiin: Persuissa on liikaa sananvapauteen ja yksilönvapauksiin jonkin verran vihamielisesti suhtautuvia kukkahattutätejä ja -ukkoja. Tässä suhteessa Persut eivät eroa mitenkään esim. Vihreistä, vaikka heillä onkin Hallis.

Aihe on puhuttanut myös pahalla Vihan punttisalilla eli Hommaforum-keskustelupalstalla. Siellä näköjään netsit näyttäisivät olevan melko lailla sitä mieltä, että jotkut eivät ymmärrä internetin ja sananvapauden luonnetta. Oi, katso, jos uskallat:

Osmo Kokko (ps.) ja netin anonyymikirjoittelu

PS Hommaforumin perustajajäsen ja entinen vetäjä ja nykyinen Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila oli lausunut ao. keskustelussa Hommaforumilla näin: "Pitää jutella OK:n kanssa, kunhan seuraavan kerran nähdään".

II PS Osmo Kokon puoluetoveri kansanedustaja Olli Immonen oli lausunut Facebookissa loistavasti seuraavalla tavalla saatuaan tietää Kokon esityksestä: "Nyt täytyy kyllä antaa omalta osaltani täystyrmäys edustajakollegalleni tässä kysymyksessä. Vapaan internetin vahvana kannattajana en voi antaa tukeani millekään sellaiselle toiminnalle, jolla pyritään rajoittamaan internetin vapautta. Emme saa luisua pohjoiskorealaisuuteen." Immonen muuten osuvasti mainostaa nettisivuillaan Sananvapauden puolesta ry:tä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti