perjantai 3. toukokuuta 2013

Venäjä ja Suomi: musta kylki kummallakin

Maailma.net julkaisi uutisartikkelin Venäjän ihmisoikeuksien tilasta ja tulevaisuudesta otsikolla: Näkökulma: Sumuinen tulevaisuus Venäjällä.

Kirjoituksessa esitetään, että Putinin vallassaoloaikana ihmisoikeuksien tila on Venäjällä entisestään huonontunut. Erityisesti mainitaan kansalaisjärjestöjen ahdistelu, homopropagandan kieltävä laki, Pussy Riot -performanssiryhmän jäsenten vankeustuomio, mielenosoitusoikeuden rajoittaminen ja internetin vapautta rajoittavat lait. Myös sananvapausongelmista muistutetaan: "Tilannetta pahentaa sananvapauden puute. Vaikka kritiikki Putinia kohtaan on voimistunut, valtamediasta saatava tieto on yksipuolista ja ihmisiltä puuttuu tietoa ihmisoikeuksista."

Silti olisi Suomella omassa pesässäänkin putsattavaa. Nykyaikaiseen länsimaiseen oikeusvaltioon ei pitäisi kuulua pykälän uskonnollisten tunteiden loukkaamisen kieltämisestä. Ja kiihottamisen kansanryhmää vastaan kieltäminen on myöskin melko huono juttu, jos sitä koskeva lainsäädäntö on kovin tulkinnanvarainen. Sanan- ja uskonnonvapaus ovat ennen kaikkea väärinajattelijan vapauksia.

...
4.5.2013 PS: Kylläpä tämä kirjoitus tuntuu jälkikäteen tylsältä ja mitäänsanomattomalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti