sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Olen sovinistisika!

Olin joitakin viikkoja sitten julkaissut blogissani merkinnän otsikolla Patriarkaatin kosto. Minulla oli syyni julkaista se aprillipäivänä. Tiukasti ottaen kun en ole ollut täsmällisen tiukasti ja pysyvästi sitä mieltä kuin olin kirjoituksessani ilmaissut.

En oikeasti kannata naisten äänioikeuden vähentämistä valtiollisissa vaaleissa. Se olisi aivan kohtuutonta, vaikka jotkut akat joskus ärsyttävätkin.

Kuitenkin, kun olen asiaa pohtinut, niin olen tullut siihen tulokseen, että en kannata sukupuolten välistä tasa-arvoa. Luonto on tehnyt mies- ja naissukupuolesta epätasa-arvoisia. Uskon kuitenkin, että Jumala on luonut ihmiskunnan jäsenet samanarvoisiksi ja että tämän tulisi näkyä jollakin lailla yhteiskunnassa yksilöitten tasa-arvoisuutena. Joka ihmisyksilölle kuuluvat samat oikeudet ja vapaudet, joita ei tule loukata.

Sukupuolten välisen tasa-arvon kannattaminen on maallistuneen protestantismin hedelmä, joka latistaa ihmisyhteisöä ja tekee mahdolliseksi tosiasiallisen matriarkaatin. Miehet ovat miehiä ja naiset ovat naisia, samanarvoisia mutta erilaatuisia. Ja tämä ei ole arvoarvostelma.

Kannatan myös sitä ajatusta, että pastorin virkaan ei tule naisen päästä. Uuden testamentin teksteillä ei ehdottomalla varmuudella voi tätä käytäntöä perustella. Minusta kuitenkin kielto naisille päästä pastorin virkaan merkitsee mahdollisuutta kristinuskolle: en usko että muotioikkujen perässä juokseminen auttaa kristinuskoa säilymään saatikka leviämään. Kuten olin sanonut em. kirjoituksessani, niin miessukupuolella myöskin on luontaista auktoriteettia eivätkä miehet ole samassa määrin kuin naiset tunteidensa vietävinä.

Ihmiskuntaa on aina vienyt eteenpäin miehinen voima. Jos naiset olisivat saaneet päättää asioista, me eläisimme edelleen ruohomajoissa.

Sukupuolten välisen tasa-arvon kiistäminen mahdollistaa esim. sellaisen asian kuin ritarillisuus ja yleensä henkisemmän kulttuurin.

...
PS 21.3.2014: Sarastus-verkkolehdessä on juuri julkaistu yhdysvaltalaisen Matt Forneyn tavallaan raikas artikkeli Ämmien planeetta, jossa annetaan ymmärtää, että sukupuolten tasa-arvo on huijausta.

4 kommenttia:

 1. Kiinnostavia huomioita tässä tekstissä. Luin myös siitä alpakkatilasta. Vaikuttaa siltä, että oli mukava retki. Olisin tulossa käymään perjantaina, eihän tapahdu mitään erityistä silloin, jonka takia ei kannattaisi tulla silloin?

  VastaaPoista
 2. Mä kirjoitan näitä välillä myös ärsyttääkseni ihmisiä. Tunnen yhden naispuolisen ihmisen, joka tykkäsi tästä merkinnästä kauheasti. Toinen taas melkein suuttui minulle.

  Alpakkaretki oli ihan kiva, vaikka laamoja ei näkynytkään.

  Perjantaina kuitenkin tapahtuu. Sivuilta:

  "PE 31.5. Satumetsä-retki Pähkinärinteessä. Lähtö retkelle klo 12.30 Myöhätuulen toimipisteestä, kävelemme yhdessä n. kilometrin verran Linnaisiin päin. Nautimme paikan päällä luonnon ihmeistä ja pidämme hauskaa piknikin merkeissä. Yhdistys tarjoaa retkelle lähteville pientä evästä. Ota mukaasi hyvät jalkineet."

  Toisaalta lauantaina olemme taas auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa välillä ärsyttää muita vähä :D
   Jeps tulen lauantaina käymään.
   Mukavaa retkipäivää teille kaikille osallistujille! :)

   Poista
  2. Välitän toivotuksen. Ja nähdään!

   Poista