tiistai 7. toukokuuta 2013

Sosialidemokratia ja hulluin islam

Kyuu Eturautti julkaisi blogissaan vastineen pahan kansanedustaja Jussi Halla-ahon blogimerkinnälle sosialidemokratiasta ja islamista. Vaikka Hallis ei hyväksy homoseksuaalien hirttämistä lyhtypylväisiin, niin silti Kyuu nimitti tämän suhtautumista homoseksuaaleihin äärimmäiseksi.

Hallis oli omassa kirjoituksessaan selvitellyt sosialidemokraattien suhtautumista äärimmäiseen islamiin. Ruotsissa oli kiihkomuslimi Omar Mustafa äärimmäisine mielipiteineen päässyt Sosialidemokraattisen puolueen hallitukseen. Mustafa oli lausunut juutalais- ja homovastaisia kommentteja ja kutsunut johtamansa Ruotsin islamilaisen liiton (Islamiska förbundet) vieraaksi kaiken maailman fanaatikkoja. Ruotsissa syntyi kohu miehen mielipiteitten paljastuttua, ja tämä painostettiin eroamaan Sosialidemokraattien hallituksesta. Ilmeisesti ei puolueesta kuitenkaan.

Suomessa on sattunut hieman vastaavanlainen tapaus. Abdul Mannan -niminen mies johtaa Pohjois-Suomen islamilaisyhteisöä. Hän oli myös päässyt Oulun kaupungin varavaltuutetuksi Sosialidemokraattien listoilta. Mannan oli lausunut vakaana mielipiteenään seuraavanlaista:

"... Islam ei hyväksy homoseksuaalisuutta. Miehille ja naisille on annettu eri velvollisuudet. Naisen velvollisuuksiin kuuluu olla äiti, kotiäiti, hänen pitää hoitaa lapset ja oma perhe."

Kyse on tässä Suomen tapauksessa kuitenkin vain varavaltuutetusta eikä puoluehallituksen jäsenestä. Mutta kuten Hallis kirjoittaa, niin millainen riemu repeäisikään, jos perussuomalainen varavaltuutettu sanoisi jotain vastaavaa. Suomen sosialidemokraattinen puolue näyttäisi kuitenkin olevan sitä mieltä, että tämä Abdul Mannanin näkemys ei ole sinänsä vastoin Sosialidemokraattisen puolueen kantaa.

Seuraavassa ao. Kyuun blogimerkintä:

Pukki kaalimaan vartijana vaiko viimeinen puolustuslinja?

Ja seuraavassa ao. Jussi Halla-ahon blogimerkintä:

Sosialidemokratiasta ja islamismista

Vähän myöhemmin Kyuu Eturautti näytti lempeät kerubinkasvonsa julkaisemalla seuraavan blogimerkinnän:

Seksuaalivähemmistöt ja kultainen keskitie

Lopuksi vielä kaiken maailman vihapuheeseen ja "vihapuheeseen" liittyen, Muutos 2011 -puolueen oma pitkätukka Jiri Keronen julkaisi blogissaan merkinnän vihapuheen hallinnan vaikeudesta. Hän mainitsee pitkässä kirjoituksessaan myös yhden varsin liberaalin ratkaisun siihen:

Vihapuhetta ei voi hallita, mutta se loppuu vapaudella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti