torstai 23. toukokuuta 2013

Seurakunnan haikailua

Kuten viitseliäimmät lukijani tietävät, olin aikoinaan ollut joidenkin vuosien ajan Suomen Vapaakirkon jäsen. Suomen Vapaakirkosta ei monikaan suomalainen tiedä mitään, joten kuvailen sitä lyhyesti. Se on kuin Suomen evankelisluterilaisen kirkon ja Helluntaiherätyksen välimuoto. Tai kuten eräs vapaakirkollinen naistuttuni sanoi kerran vapaakirkollisista: "Me olemme vähän kuin helluntailaiset, mutta järkevämpiä."

Jos sinua kiinnostaa, niin voit lukea nettisivuiltani juttuni Suomen Vapaakirkosta ja suhteestani siihen.

Erosin aikoinaan Suomen Vapaakirkosta sen vuoksi, että en itse uskonut oppiin ikuisesta helvetinpiinasta ja saarnastuolista käsin se tuli mainituksi sen verran usein, että alkoi ärsyttää.

Melko äskettäin minusta on alkanut tuntua siltä, huolimatta em. puutteesta, että voisin nykyään jopa alkaa uudestaan käymään kirkossa. Aikoinaan olin kuulunut Vantaan Vapaaseurakunnan kalustoon melko perusteellisesti. Seurakunnassa käymisen esteenä on kuitenkin se, että minusta on tullut paikallisesti hyvin rajoittunut. Minua ei huvita matkustaa minnekään.

Vantaan Vapaaseurakunta sijaitsi aikoinaan itä-Vantaalla Hiekkaharjussa, ja siellä se sijaitsee edelleen. Useita vuosia sitten oli kuitenkin länsi-Vantaalle Martinlaaksoon perustettu Länsi-Vantaan vapaaseurakunta. Kävin siellä silloin kaverin kanssa yhden kerran. Martinlaakson toisen ostoskeskuksen, jos sitä siksi voi nimittää, alakerrassa sijainnut seurakunta joutui purkamistoimien vuoksi kuitenkin muuttamaan Myyrmäkeen. Sieltä se muutti lopulta Askistoon, jossa se on sijainnut viime ajat.

Askisto on minun henkiseltä puolelta rajoittuneen liikkumiskykyni kannalta hieman liian kaukana. Rukoilinkin tässä yhtenä päivänä, että Länsi-Vantaan vapaaseurakunta muuttaisi Pähkinärinteeseen.

Enpä olisi vielä kuukausi sitten osannut kuvitellakaan, että alkaisin haikailla vieläpä aivan pian takaisin vapaaseurakuntalaiselämään, nih!

17 kommenttia:

 1. Tervetuloa vaan Askistoon, ei Pähkinärinteestä nyt niiiin pitkä matka ole. Askistossa on hyvä meininki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ja hyvä jos on hyvä meininki. Tuntuu vain vähän siltä, että on paljon vettä virrannut Jordanissa, ja että kirkossa käyminen ei välttämättä ole minun juttuni kuitenkaan. Lainaan Graham Greenen romaania "Monsignor Quixote": "I'm afraid El Toboso is no longer home for me." Ja on sanottava vielä sekin, että nykyään kammoan aikaisempaa enemmän kaikenlaista matkustamista. Toki Askisto ei hirveän kaukana ole. Yksi tuttunikin asuu siellä.

   Poista
 2. Hei, voithan tehdä 'koeponnistuksen' ja testata matkaa sekä srk:ssa käymistä joskus. Itse koen srk-yhteyden tosi tärkeäksi. Siunausta elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen erinomaisen jumittunut nykyisiin ympyröihini ja maneereihini. Mutta täytyy myöntää, että tuli taas mieleen, että voisi joskus tulla käymäänkin. Tosin ainakaan aluksi ei sunnuntaisin.

   Poista
 3. Kiva juttu! Näkemisiin siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Jos tulisin alkavan viikon torstaina. Katselin juuri bussiaikatauluja.

   Poista
  2. Yritin tulla tänään, mutta olin katsonut bussiaikataulut väärin ja hypännyt väärään bussiin. Nyt keljuttaa, ettei minulla ole omaa autoa taikka liutaa palvelualttiita auton omistavia kavereita.

   Poista
 4. Hei tule vain sunnuntain kokoukseen, älä lannistu! :)

  VastaaPoista
 5. P.S. Katsoin, että 363A:lla pääset suoraan Pähkiksestä Askistoon ja juuri neljäksi! Toivottavasti nähdään! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nukkunut vähän huonosti, joten epäilen pääsyäni. Valitettavaa.

   Poista
 6. No voi. Tänään olisi Ari Korolainen puhumassa. Jos et tänään pääse, niin toivottavasti joku toinen kerta nähdään. Torstaina 19.12. laulamme kauneimpia joululauluja. Voimia päivääsi ja päiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voinhan minä yrittää tulla sinne torstaina 19.12. Ja hetkinen, minullahan on silloin veljeni auto käytössä. Onkos siellä autopaikkoja jossain?

   Poista
  2. Parkkipaikkoja löytyy hyvin ostarin vierestä. Tuolloin torstaina siellä on kauneimmat joululaulut -ilta. Olisipa mukavaa jos pääsisit silloin tulemaan!

   Poista
  3. Näin jo unta kirkossakäymisestä. Se oli kyllä osittain painajainen.

   Mutta tulen kyllä torstaina.

   Poista
  4. Autoetu vietiin minulta ennen kuin ehdin edes tottua siihen. Mutta tulen kyllä silti torstaina.

   Poista
  5. Kiva juttu! Viikonloppuja!

   Poista