lauantai 16. huhtikuuta 2022

Miksi Perussuomalaiset ottaa ukrainalaiset pakolaiset avosylin vastaan

Tuhannet ja taas tuhannet ukrainalaiset ovat paenneet Suomeen Putinin Venäjän hyökkäystä maahansa. Suomalaiset ovat enimmäkseen ottaneet heidät lämpimästi vastaan, ja ilmeisesti myös nationalistinen puolue Perussuomalaiset. Samaa olen kuullut myös Ruotsin "rinnakkaispuolueesta" Ruotsidemokraateista maahansa saapuneiden ukrainalaispakolaisten suhteen.

Joku voi nyt kysyä, että onko Perussuomalaiset muuttanut linjaansa suhteessa pakolaisiin.

Maahanmuuttokriittisyyden vastustajat ovat monesti syyttäneet maahanmuuttokriittisiä siitä, että nämä suhtautuvat maahanmuuttajiin yhtenä massana ilman eroja. Mutta mielestäni tavalliset maahanmuuttokriittiset ihmiset ovat todellisuudessa aina osanneet erotella maahanmuuton lajeja hyödyllisempiin tai haitallisempiin.

Nämä ukrainalaiset pakolaiset kuitenkin eroavat niistä pakolaisista, jotka ovat saapuneet Suomeen "varsinaisina maahanmuuttajina" (ilmaisu, joka tarkoittaa muslimeita tai ihmisiä, joiden iho on tumma).

Kun "varsinaiset maahanmuuttajat" ovat koostuneet ennen kaikkea nuorista ja usein ylimielisistä asevelvollisuusikäisistä miehistä, niin nämä ukrainalaiset pakolaiset ovat lähinnä naisia ja lapsia eli enemmän turvan tarpeessa.

Esitän lopun tästä tekstistä mahdollisimman tiiviisti.

Ukrainalaiset eivät pidä suomalaisia ali-ihmisinä.

Ukrainalaiset eivät pidä naisia alempina olentoina.

Ukrainalaiset eivät pidä väärin pukeutuneita naisia huonoina naisina, joita saa kohdella miten haluaa.

Ukrainalaiset eivät usko, että suomalaiset ovat näiden vakaumuksen vuoksi ali-ihmisiä.

Ukrainalaiset ovat kiitollisia turvapaikasta.

Joku voi nyt sanoa, että minä yleistän, mutta ihmiskunta on tähän asti selvinnyt hyvin juuri siksi, että sen jäsenet yleistävät. Ne kansanryhmät, jotka eivät ole yleistäneet, ovat kadonneet maailmasta suurella todennäköisyydellä. Mutta sanotaan nyt totuuden ja kohtuuden nimissä kuitenkin, että edellä ilmaisemani epäilyt eivät tietenkään sovi jokaiseen "varsinaiseen maahanmuuttajaan". Taikka ukrainalaiseen pakolaiseen.

Mutta täytyy sanoa tähän vielä, että juutalaisten pelastajana tunnettu tehtailija Oskar Schindlerkin oli, yllättävää kyllä, natsi. Ennen toista maailmansotaa mies oli liittynyt natsi-Saksan tshekkoslovakialaiseen sisarpuolueeseen. Hän vakoili kotimaataan Tshekkoslovakiaa natsi-Saksan hyväksi. Voi mainita, että vakoilusta ei sitten tosin ollut juuri hyötyä, koska Tshekkoslovakia antautui natsi-Saksalle laukaustakaan ampumatta. Mutta Schindler liittyi vielä natsi-Saksaa diktatorisesti hallitsevan Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen jäseneksi.

Ei se, että joku pahan järjestelmän jäsen ei sovi luontevasti osaksi sitä, tarkoita sitä, ettei systeemi olisi mätä.

Suomalaisilla on oikeus turvallisuuteen omassa maassaan.

Ukrainalaiset ovat lähialueelta, joten heihin sopii Perussuomalaisten ajatus lähellä olevien auttamisesta.

Ei ole mikään ihme, että suomalaiset suhtautuvat ukrainalaisiin lähes kuin veljiin ja sisariin, varsinkin, kun Venäjä on nykyään reaalinen uhka myös Suomelle.

Suomi on myös auttanut puolustautuvaa Ukrainaa aineellisesti.

Nationalistit voivat aina tehdä yhteistyötä. Ja toiseksi, muut kuin venäläiset nationalistiset puolueet harvemmin varmaan haluavat Putinia maidensa johtajaksi.

Ukrainalaisten pakolaisten auttaminen maksaa aluksi toki hurjasti. Se on sosiaalivaltion kirous, vaikka sosiaalivaltiosta koituu myös selviä siunauksia kansalaisilleen. Onneksi ukrainalaiset eivät liene kovin pahaa lajia pakolaisiksi.

Heidän tulee opetella suomen kieli, jos asuvat maassamme yhtään pitempää. Se auttaa sopeutumaan ja työllistymään ja muutenkin arkielämässä. Jos yhdistykseeni ukrainalaisia pakolaisia saapuu käymään, otan heidät ystävällisesti vastaan.

Ukraina on eurooppalaiseksi maaksi suhteellisen korruptoitunut. Toivottavasti ukrainalaiset pakolaiset eivät tuota Suomeen lisää korruptiota. Toisaalta heitä kuitenkin on vielä suhteellisen vähän, joten ehkä huoleni on turha.

Toisaalta voisin mainita senkin, että vuodesta 2014 alkaen Ukrainassa on virinnyt Venäjän aggressiivisen käyttäytymisen vuoksi uudenlaista kansalaishenkeä, joka voi merkitä pienempää korruption määrää tulevaisuudessa maan yhteiskunnallisen koheesion lisääntyessä.

Ei ole erityisen inhottavaa sanoa nykyään "kuolema venäläisille hyökkääjille". Tai sanotaan, että se on yhtä inhottavaa kuin se, mitä venäläiset olivat sanoneet vuosikymmeniä aikaisemmin: "Kuolema saksalaisille hyökkääjille".

On vaara, että Suomessa asuviin venäläisiin suhtaudutaan Putinin hyökkäystoimien vuoksi rasistisesti eli leimataan kaikki venäläiset tämän sodan kannattajiksi.

"Putin on kusipää", kannattaakin Suomessa asuvien venäläisten sanoa, jos asiasta tulee puhe.

En tiedä, olenko itse tavallinen suomalainen, mutta luulen, että sellaiset eivät todennäköisesti kykene erottamaan puhuttuja ukrainan ja venäjän kieliä toisistaan. En kyllä minäkään.

2 kommenttia:

  1. Vastaavasti enimmäkseen naispuoliset maahanmuuttofanaatikot ovat ukrainalaisten naisten ja lasten saapumisesta asti osoittaneet heitä kohtaan puhdasta ja peittelemätöntä vihaa.

    Viralinen tahokin on tehnyt parhaansa nöyryyttääkseen heitä asuttamalla homeisiin taloihin ja pitämällä nälässä.

    Kovin oli meno erilaista, kun maahan saapui tummia ja tulisia poikia sulostuttamaan vokkitätien öitä.

    VastaaPoista