keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Microsoft oli testannut Windowsin Resurssienhallinnassa mainospaikkaa

Lukaisin tuossa jokunen viikko sitten Tekniikan maailma -lehdessä julkaistun Tomi Heinvuon kirjoittaman artikkelin Microsoft lisäsi Windows 11:n testiversioon mainospaikkoja, ja se jää toivottavasti vain kokeilun asteelle.

Yhtiö "kokeilee jälleen kepillä jäätä" näyttämällä mainoksia omissa ohjelmistoissaan, tai tarkemmin sanottuna Resurssienhallinnassa. Mainospalkin saisi ilmeisesti pois näkyvistä klikkaamalla ruksia. Tosin se voisi palata jossain vaiheessa takaisin näkymään.

Artikkelin kirjoittaja pitää mainospalkin sijoittamista käytön kannalta näin keskeiseen paikkaan huonona ajatuksena ja toivoo kokeilun jäävän lopulta vain kokeilun asteelle ja rajatussa jakelussa olevan Windows 11:n testiversion ongelmaksi.

Itse taas sanoisin, että monikaan asia ei tekisi minua onnellisemmaksi kuin se, että Windows-käyttöjärjestelmän valmistajan omissa sovelluksissa näkyisi mainoksia. Microsoft voisi sitten jatkossa myydä Windowsista sellaista versiota, jossa ei näy mainoksia.

PS. Vuonna 1995 julkaistusta Windows 95:stä alkaen on Resurssienhallinta ollut tämän niminen suomen kielellä. Aikaisemmissa Windowsin versioissa se oli ollut nimeltään yksinkertaisesti Tiedostonhallinta. Englanniksi eli alkukielellä härpäke on Explorer, ja täytyy myöntää, että tuota nimeä olisi vaikea kääntää luontevasti suomeksi. Mutta mielestäni Resurssienhallinta on joka tapauksessa epäonnistunut nimi sille. Sanokaa minua wanhanaikaiseksi, mutta wanha nimi Tiedostonhallinta olisi ollut ja olisi edelleenkin mielestäni parempi, koska tiedostojen – ja kansioiden – hallinta on härpäkkeessä kaikkein oleellisin osa. Tai niin ainakin minä ajattelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti