maanantai 28. helmikuuta 2022

Ruotsin ja Slovakian välinen jääkiekko-ottelu

Yhtenä lauantaina joku viikko takaperin vanha toverini (eri puolue) herra J ei taaskaan saanut suoratoistopalvelua toimimaan yhteistyössä Google Chromecastin kanssa tavanomaisten lauantaivieraideni ollessa kylässä kämpilläni. Rupesimme sitten katsomaan normaalia televisiota. Ja nämä tyypit päättivät kanavasurffailtuaan, että katsotaan Ruotsin ja Slovakian välistä jääkiekko-ottelua. He äänestivät siis minut kumoon.

Se oli minulle yhtä tuskaa. Siis sen katsominen. Onneksi alkoholi hiukan helpotti oloa. Yritin kovasti olla puolueeton ja olla irvimättä Ruotsia. Slovakia voitti ottelun 4-0.

Jotain sattui ilmeisesti sitten myöhemmin. Nimittäin seuraavana päivänä yhdistykseni Discord-palvelussa olevassa "huoneessa" eräs tuttu nainen oli lausunut: "Jukka Jalonen on vaan niin täydellinen valmentaja... hän saa miehet pelaamaan..."

Itse en voi sietää tällaista nationalismia, joka oli villinnyt kolmea vierastanikin edellisenä päivänä. Enimmäkseen siis kannattivat Suomea silloinkin, kun Suomi ei ollut samanaikaisesti pelaamassa. Eva Biaudetin pitäisi sanoa jotain tällaista vastaan.

Tällaisen nationalismin suhteen olen varsin autisti.

Niinpä lausuin vastauksena tuohon: "Jukka Jalonen my ass."

Vähän myöhemmin lisäsin vielä: "Hirveää nationalismia!!!1!"

Olisi hyvin voinut käydä niin, että kukaan ei enää myöhemmin sen päivän aikana olisi lausunut minulle palvelussa sanaakaan.

Mutta kävi kuitenkin niin, että sama henkilö, jolle olin yllä olevan lausunut, tuli kanssani hölöttämään klo 21.59 joksikin aikaa. Keskustelimme mm. lentomatkustamisen turvallisuudesta. Kuitenkaan muita ei näkynyt.

terveisin nimimerkki Vain liberaaleja nationalisteja äänestävä

2 kommenttia:

 1. Enpä arvosta minäkään pätkän vertaa tällaista nationalismia, joka liehuu ja riehuu voimansa tunnossa Suomen edustajien voitettua jonkin urheiluturnauksen – haihtuakseen saman tien.

  Seuraavana päivänä siitä ei ole jäljellä enää paljon mitään.
  Vaalikopissa sitä ei ole koskaan ilmennytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Pitää oppia erottamaan oikeasti tärkeät asiat vähemmän tärkeistä.

   Poista