maanantai 17. joulukuuta 2018

Vastallista ŝuismia nyt internetissä!

Jos jokin mediasisältöjä tuottava taho valikoi osan totuudesta julkaistavaksi ja jos se vielä painottaa asioita tuottaakseen halutun vaikutuksen jonkin toisen asian vahingoksi ja jos se vielä samalla esittää olevansa neutraali media, niin tällaista mediaa kutsutaan vastuulliseksi mediaksi.

Mutta nyt meillä ihmisillä on vaihtoehtoja. Ei tarvitse luottaa enää pelkästään Ylen ja vastaavien tahojen Vastuullista journalismia -merkkiin, vaan on olemassa myös yksi uusi vastaavanlainen merkki.

Kyse on vastallisesta vai oliko se vihdallisesta ŝuismista. "Ŝuismi" tulee esperanton kielen sanasta ŝuo, joka tarkoittaa kenkää. Ja sanan "vasta" sinä jo tiennetkin. Ja vastaavan sanan "vihta".

Niin vastuullisia kirjoittajia ja journalisteja ei olekaan muualla kuin siellä, missä näkyy sinisenoloinen Vastallista ŝuismia -merkki. Olet vapaa käyttämään sitä sen kokoisena kuin haluat. Kunhan muistat kunnioittaa totuutta, mitä tahansa sitten julkaisetkin.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!

Kaikilla omilla sivustoillani komeilee nyt Vastallista ŝuismia -merkki. Suomenkielisissä blogeissani se näkyy työpöytäversioissa. Mobiililaitteella katsoessa joutuu siis erikseen avaamaan sivuston työpöytäversiona nähdäkseen kuvan.

Suurempikokoisena löydät sen nettisivujeni yhteyteen perustamaltani sivulta Hyvää, kuohkeaa ŝuismia. Minulla on sellainen periaate ollut tähän päivään asti, että blogijulkaisuihini en sisällytä kuvamateriaalia, joten en sisällytä hyvää merkkiä tähänkään blogimerkintääni.

Kiitoksia joka tapauksessa mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan!

2 kommenttia:

 1. Lieköhän ŝuismilla jotain tekemistä tämän menneiden aikojen liikkeen kanssa; ainakin yksi yhtymäkohta löytyy:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Bundschuh_movement

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti tässä on jotain, mitä minun olisi pitänyt tietää. Liikkeeni on jossain muodossa ollut olemassa jo 1400-luvulta alkaen!

   Poista