keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Raamattu EI OLE osoittautunut saduksi!!1!!!

Tiede-lehden keskustelupalstalla joku perusti ja aloitti keskusteluketjun otsikolla Raamattu on osoittautunut saduksi ajat sitten.

Minä sanon, että ketjun otsikko on jo älytön! En usko, että yksikään Raamatun lukuisista kirjoittajista on tarkoittanut, että hänen tekstinsä tulisi käsittää satuna. Joku voi nyt tietenkin sanoa, että Raamatussa on paljon sellaista, mikä ei nykytieteen mukaan ole ihan totta, joten siksi sitä voidaan ja tulee nimittää saduksi.

Mutta moni tieteen tuloksistakin on aikojen saatossa osoittautunut epätodeksi. Jopa evoluutioteorian kehittäjistä tärkein eli Charles Darwin, joka kasvatti parran sen vuoksi, että häntä ei tunnistettaisi niin helposti kadulla, esitti epätosia!!

Paras esimerkki tällaisesta on se, että vaikka Darwin piti muuntelua + luonnonvalintaa tärkeimpänä evoluutiota eteenpäin ajavana voimana, niin hän kuitenkin oletti, että osa evoluutiota on myös hankittujen ominaisuuksien periytyminen. Nykytiede toki on löytänyt nk. epigeneettisen periytymisen, jossa on kyse siitä, että ihmisen elämä ja kokemukset saattavat vaikuttaa siten, että proteiinit jopa joitakin sukupolvia eteenpäin vaikuttavat yksilöitten geenien ilmenemiseen, mutta tämä on paljon vähäisemmässä määrin hankittujen ominaisuuksien periytymistä kuin Darwin oli ajatellut.

Quod erat demonstrandum, satanas!

2 kommenttia:

  1. Epigenetiikka on kuriositeetti evoluution kannalta. (Ja purkautuu tulevissa sukupolvissa kuin pornoa katsova Jonne.)

    Sen sijaan Darwin ei puhunut yhtään mitään evoluutiossa merkittävimmästä vaikuttajasta, geneettisestä ajautumisesta.

    VastaaPoista