torstai 11. huhtikuuta 2013

Mediakatsaus: sananvapausfoobikoille irvistelyä

Skeptikko, ateisti ja humanisti Jussi K. Niemelä irvisteli äskettäin blogissaan ansiokkaasti sananvapausfoobikoille. Seuraavassa referoin hieman kirjoitusta:

Niemelän mukaan väkivaltainen fundamentalisti pelkää identiteettinsä luhistuvan kun sitä vähänkin kopauttaa. "Fanaatikot ovat tiukasti sensuurin asialla, myös länsimaissa. He eivät tyydy totalitarismiin islamilaisissa valtioissa vaan haluavat ulottaa sen länsimaihinkin."

Niemelä mainitsee kirjoituksessaan suomalaiset pelkurit, joista osa on poliitikkoja. Hän mainitsee myös somalialaissyntyisen naisen Ayaan Hirsi Alin, joka on Niemelän(kin) mukaan rohkeasti puolustanut vainottujen islamkriitikkojen sananvapautta länsimaisen ”älymystön” paheksunnalta ja islamistien uhkailulta.

Niemelä sanoo: "Jokainen anteeksipyyntö ja myönnytys riehumisen edessä lähettää selkeän viestin muslimeille ja samalla tietenkin kaikkien muidenkin uskontojen fanaattisimmille aineksille: väkivalta ja terrori ovat tehokas tapa estää uskontokritiikki, jumalanpilkka ja uskontoon kohdistuva satiiri. Pienikin taipuminen uhkailun edessä on siis itsessään sananvapaudesta luopumista, itsesensuuria, heikkoutta, pelkuruutta."

Hän sanoo myös, että hollantilaisen liberaalin Geert Wildersin Fitna-lyhytelokuvaa pidetään "islamofobiana", vaikka elokuva korostetusti ehdottaa muslimeja symbolisesti repimään Koraanista väkivaltaan, suvaitsemattomuuteen ja sortoon yllyttävät kohdat pois. Hän antaa myös ymmärtää, että, että länsimaiset intellektuellit eivät ole valmiita suomaan esim. kristinuskolle samaa suojaa pilkalta kuin ovat valmiita suomaan islamille.

Niemelä mainitsee myös kokoomuslaisen muslimin Fatbardhe Hetemajn ja vihreän muslimin Husein Muhammedin, jotka vastustavat profeetta Muhammadin ja hänen oppiensa kritisoimisen kieltämistä.

Niemelä on vakuuttunut siitä, että islamismi on totalitaarinen ideologia.

Varmaan Jussi K. Niemelää monet pitävät tämänlaistenkin kannanottojen tekstissä vuoksi "islamofoobikkona":

On tärkeää muistaa, että uskonnonvapauteen kuuluu olennaisena osana oikeus olla pitämättä pyhänä uskontojen sellaisiksi julistamia asioita. Tämä pätee niin uskontojen sisällä kuin niiden ulkopuolella. Mikään järkiargumentti ei voi pakottaa, korostan sanaa "pakottaa", minua pitämään pyhänä rangaistuksen uhalla sellaisen uskonnon pyhittämää asiaa, johon en ole koskaan uskonut enkä koskaan tule uskomaan.

Vastaavasti uskovat, jotka luopuvat uskonnostaan, lakkaavat pitämästä entisen uskontonsa pyhinä pitämiä asioita. On kertakaikkisen totalitaarista vaatia heitä jatkamaan uskontoaan vaikka he eivät siihen enää usko.


Kirjoitus oli minusta muuten täyttä asiaa, mutta miehen tölväisyt maltillisia maahanmuuttokriitikkoja kohtaan tuntuvat hieman turhilta.

Koko kirjoituksen, joka on muuten erittäin uskomattoman pitkä, pääsee lukemaan seuraavan linkin kautta Niemelän blogista:

Islam, länsi ja sananvapaus

...
PS. 6.2.2018: Laitetaanpa tähän linkki blogimerkintäni aiheeseen kiinteästi liittyvään toiseen blogimerkintääni Sananvapaudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti