lauantai 27. huhtikuuta 2013

George Bush juniorin työ Afrikassa saanut kiitosta muilta yhdysvaltalaispresidenteiltä

Presidentti George Bush juniorin aikana Yhdysvaltain kehitysapu oli noussut 640 prosenttia eli aika paljon. Mies ja hänen hallintonsa olivat myös vaikuttaneet Sudanien välisen rauhan aikaansaamiseksi ja satsanneet merkittävästi hiv- ja malariatyöhön.

Yhdysvaltain muut elossa olevat presidentit, Barack Obama mukaanlukien, kiittelivät Bush juniorin panosta Afrikalle, kun he osallistuivat miehen nimeä kantavan presidentillisen kirjaston ja museon avajaisiin Dallasissa torstaina.

Tämän kaiken olin saanut tietää Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen (Kepa) uutisartikkelista ei kun blogimerkinnästä.

Itse suhtaudun julkisin varoin tehtävään kehitysapuun melko kriittisesti, mutta silti Bush juniorin harjoittama hiv- ja malariatyöhön ja Sudanien välisen rauhan aikaansaamiseen satsaaminen ovat minustakin myönteisiä asioita.

Presidentti Ronald Reagan (virassa 1981–1989) muuten oli suhtautunut laittomiin maahanmuuttajiin ystävällisesti. Ihan niin kuin enemmistö Suomen eduskunnassa edustettuina olevista puolueista.

Näistä kahdesta tapauksestakin näkee, että poliitikon julkisuuskuva ja se mitä hän todella on, ovat hieman eri asioita. Yhdysvalloissakin monet laittoman maahanmuuton vastustajat ovat vedonneet ja vetoavat edelleenkin toimissaan presidentti Reaganiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti