perjantai 12. lokakuuta 2012

Onko presidentti Barack Obama muslimi?

Persoonallisen internet-vaikuttajan Jouko Pihon omassa blogissaan esittämän väitteen mukaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on muslimi tai ainakin kovasti kallellaan islamiin päin. Tätä hän perustelee sillä, että Obaman vasemman käden nimettömässä olevassa sormuksessa lukee "Ei ole muuta Jumalaa kuin Allah". Tämä teksti on islamin uskontunnustuksen ensimmäinen osa. Ei kuitenkaan tiedetä, onko sormukseen kaiverrettu myös uskontunnustuksen jälkiosa, joka kuuluu "ja Muhammad on hänen profeettansa". Koska arabian kielessä sana "allah" merkitsee yksinkertaisesti jumalaa, niin siksi sanoisin, että tuo pelkkä islamin uskontunnustuksen ensimmäinen osa ei sinänsä merkitse islamin tunnustamista ellei samasta sormuksesta löydy myös jälkimmäistä osaa. Kun myös kristinusko ja juutalaisuus ovat vain yhden jumalan tunnustavia uskontoja. Ja sitä paitsi presidentti Obama on tunnustava kristitty. Siitä hän on antanut aivan tarpeeksi viitteitä jo aikaisemmin mielestäni.

Presidentti Obama on muuten saanut sormuksen aikoinaan isältään.

Väite on levinnyt hetkessä ympäri maailmaa. Ja mainitsen vielä, että tuskin uutinen lähti alunperin Suomesta leviämään. Lukemattomille ihmisille on ollut tärkeää uskoa jo paljon aikaisemminkin, että Barack Obama on muslimi. Tämä nähtävästi täyttää jonkin henkisen tarpeen.

Seuraavan linkin takaa pääset lukemaan Pihon ao. Uuden Suomen blogin merkintää. Se on herättänyt suurta huomiota mielettömän suureksi paisuneen lukijakommenttien määrän perusteella, Oi, katso:

Et usko mitä Obaman sormuksessa lukee

Jos osaat tarpeeksi erästä tärkeää ulkomaankieltä, niin verkkolehti The Blazen artikkelissa puhutaan Obaman sormuksesta lisää. Artikkelissa muuten eräs arabiaa osaava sanoo, ettei edes ole ihan varmaa, lukeeko sormuksessa aivan niin kuin on väitetty. Sormus pitäisi kuulemma saada nähdä vähän paremmin. Oi, katso:

Does Obama's mystery ring really have 'there is no god except allah' inscribed in arabic?

Pysykää kanavalla!

PS Päivitys myöhemmin samana vuorokautena:

Kannattanee lukea myös Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen teologisessa lehdessä Gladioluksessa ilmestynyt Johannes Koskenniemen artikkeli ajalta ennen sormuskohua:

Barack Obama: mörkö, muslimi vai meikäläinen?

4 kommenttia:

 1. Eikö tässä nyt väitetä USA:n presidenttiä huijariksi tavallaan tai kaappimuslimiksi vrt. kaappihomo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mutta Barack Obamaa on väitetty muslimiksi jo vuosia.

   Poista
 2. Vastapuoli kampanjassa saa vääristellä ja loata USA:n vaalikampanjassa, mutta, että levinnyt tännekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on levinnyt tänne jo vuosia sitten. Toiseksi, Yhdysvaltain liittovaltion vaaleissa kummatkin pääpuolueet harrastavat lokakampanjoita. Muuten kun ei pärjää.

   Poista