maanantai 15. lokakuuta 2012

Johan Bäckman, desantti vai uljas laskuvarjojääkäri?

Kirjailija Jari Tervo oli kirjoittanut Ylen sivuille tekstin suomalaisesta ihmisoikeustaistelijasta Johan Bäckmanista. Tekstin sävy on hieman pilkallinen ja arvosteleva, ja se on ärsyttävää, sillä onhan Bäckman sentään kuuluisa maailmallakin tunnettu antifasisti.

Minusta on ehdottomasti väärin, että hänen kaltaistaan hahmoa syytetään maanpetturiksi. Myös hänen nimittämisensä desantiksi on väärin siinä tapauksessa, jos nimitykseen liitetään vääriä mielleyhtymiä. Historialliset desantit olivat sentään taistelemassa fasismia vastaan.

Jari Tervon kirjoituksen mukaan Johan Bäckman on myös lahjakas fagotisti. Mitäs soitinta Bill Clinton olikaan soittanut?

Minusta on myös väärin Bäckmanin taiteellisuuden vuoksi verrata häntä Adolf Hitleriin, joka tykkäsi harjoittaa maalaustaidetta.

Minusta on myös täysin väärin sanoa, että Bäckmanin toiminta edesauttaisi Suomen ja Venäjän välien huonontumista ja sitä kautta olisi ajamassa Suomea Naton syliin.

Jari Tervon ilkeän kirjoituksen Ylen sivuilla saa luettua seuraavan linkin takaa:

Johan Bäckman, suomalainen ihmisoikeustaistelija

Bäckmanin kannattaisi ottaa kova linja tällaisiin loukkauksiin ja nostaa tarvittaessa kunnianloukkaussyyte. Suomen oikeuslaitos on tuominnut isompiakin roistoja, kuten rasisti ja fasisti Jussi Halla-ahon, jota hänen aivottomat seuraajansa nimittävät "Mestariksi".

Ja seuraavan linkin takaa pääsee varsin edistykselliseen sivustoon, jonka tekemisessä Johan Bäckmankin on mukana. Oi, katso:

Suomen antifasistisen komitean blogimuotoiset sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti