perjantai 28. syyskuuta 2012

Olen aikaisemmin kirjoitellut hatuista

Olen aikaisemmin kirjoitellut jotain hattuihin liittyen.

Aikaisemmin olin käyttänyt päässäni Kanada-mallista lierihattua. Viime aikoina olen käyttänyt nk. Boonie-hattua.

Osa tutuistani on sanonut, että Kanada-hattu oli parempi ja tyylikkäämpi. Osa taas on antanut ymmärtää, että Boonie-hattu saa minut näyttämään sekä joviaalilta että harmittomalta, ja tämä on hienoa, koska Boonie-hattu on periaatteessa sotilashattu.

Boonie-hatun tuntuma päässä on täysin erilainen kuin Kanada-hatun. Se on kuin pitäisi päälaellaan paperipussia, sillä se on erittäin kevyt. Ei oikeastaan tunnu hatulta ollenkaan.

En ole aikeissa aivan lähiaikoina ostella itselleni uudenlaista hattua, mutta olen kuitenkin melkein vakavissani miettinyt sellaista, että paras hattu voisi olla jotain Kanada- ja Boonie-hattujen välimaastosta: Ei niin raskas kuin Kanada-hattu, mutta ei niin kevytkään kuin Boonie-hattu. Suora lieri, mutta ei aivan niin leveä kuin Kanada-hatussa. Materiaali ei niin jäykkää kuin Kanada-hatussa, mutta ei niin löysää kuin Boonie-hatussa. Materiaalin tulisi myös olla sellaista, ettei sade tuhoa hatun ulkomuotoa. Tuuletusreikiä olisi hyvä olla ja leukahihna tai -naru; Sellaiset ovat sekä Kanada- että Boonie-hatussa.

Olin muuten vuosia sitten käyttänyt välikauden hattuna syksyllä ja keväällä baskereita, mutta olin aika tehokkaasti unohtanut asian...

3 kommenttia:

 1. Anonymous28/9/12 11:54

  Oli hattu mikä hyvänsä, pitää asenteen olla kohdallaan. Kanattaa muistaa vielä, että Australiassakin tehdään filttihattuja.
  Suomalainen saattaa kuitenkin täyttyä mustalla sapella nähdessään lähimmäisen ulkomaalainen hattu päässänsä, ja 'paha tahto' alkaa jyllätä koska tavallisuudesta on poikettu.
  Ehkä avoin demokratia ja kansanäänestys ratkaisisi baskeri vai lierihattu kysymyksen. Voi kuitenkin olla, että vaikka avoin demokratia olisi hyvä piilokorruption kitkemisessä kunnallishallinnossa, niin ei se välttämättä tuo optimaalista tulosta hatunvalinnassa.
  Myö baretti on vaihtoehto kuten Veltto Virtanen aikoinaan huomasi.

  VastaaPoista
 2. Oi kuinka kaipaan aikoja, kun herrasmiehet kulkivat hattu päässä. Nykyään taitaa melkeinpä ainoita hattuja, mitä katukuvassa näkee, olla pipot ja lippikset. Pitäisi perustaa järjestö ajamaan hattujen asiaa! Onhan sitä jo valmiiksi kaiken näköisiä viiksi-klubeja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatut kunniaan, juu, vaikka täytyy myöntää, että erittäin suuren osan elämästäni olen pakkasajan ulkopuolella kulkenut ilman hattua.

   Poista