maanantai 17. syyskuuta 2012

Missä ne maltilliset muslimit oikein ovat?

Eräs yhdysvaltalainen kaveri oli tehnyt pilkkaelokuvan islamin profeetta Muhammadista. Olen ymmärtänyt, että se ei ole elokuvana laadukas vaan aika hiton huono, mutta ilmeisesti se tuli kuitenkin tarpeeseen. Se nimittäin sytytti ympäri islamilaista maailmaa riehuntaa ja väkivaltaisia protesteja. Yhdysvaltain Libyan lähetystöä vastaan hyökkäsi joukko huligaaneja, veti alas Yhdysvaltain lipun ja veti sen tilalle jonkinlaisen islamilaisen lipun. Ja myös jokunen lähetystön työntekijöistä, mukaan lukien suurlähettiläs, tapettiin. Joidenkin muidenkin länsimaiden lähetystöjä vastaan hyökättiin. Yhdysvallat rupesi evakuoimaan lähetystöjään joissakin islamilaisissa maaissa. Ja elokuvantekijä joutuu nyt pelkäämään henkensä puolesta. Muslimien jumala on todellakin suuri, kun se tekee kannattajistaan huligaaneja ja murhamiehiä!

Uskonnonvapauteen kuuluu oikeus kärjekkäästikin arvostella uskontoa ja uskonnonharjoittamista. Islamille tällainen näkökanta näyttää olevan täysin vieras. Mistä löytyisi se maltillinen muslimi, joka olisi tällaista riehuntaa vastaan?

Suomessa on ikävä kyllä myöskin voimassa heikompi versio islamilaisesta uskonnonvapausnäkemyksestä. Se on nimeltään laki uskonrauhan rikkomisesta. Sitä ei käytetä nykyään mielellään kristinuskoa loukanneita vastaan vaan lähinnä islamin puolustamisen hyväksi.

Ja seuraavassa esimerkki siitä, kuinka kristityt, juutalaiset, hindut ja buddhalaiset ovat muslimeita valovuosia edellä rauhantahtoisuudessa ja suvaitsevaisuudessa. The Onion -pilalehti oli julkaissut kuvan, jossa hindulaisuuden norsujumala Ganesha oma penis jäykkänä pystyssä masturboi kristittyjen Jumalan ainoaa poikaa Jeesusta Kristusta ja varhaisten juutalaisten erämaavaelluksen aikaista kansanjohtajaa ja kymmenen käskyn ilmoittajaa Moosesta, harjoittaen samalla nyrkitystä buddhalaisuuden perustajan Buddhan persereikään. Tämän kuvan takia ei kuitenkaan ketään ole murhattu. Oi, katso:

Tämän kuvan takia ei ketään ole murhattu

Islamilaisen kulttuurin asiantuntija Mikko Mäkinen oli julkaissut toukokuun lopulla blogissaan kuvaavan merkinnän, joka kertoo Egyptin muslimien suhtautumisesta omasta mielestään pyhiin asioihin. Se kertoo reaktiosta pilakuvaan, jossa islamin profeetta Muhammad makaa psykiatrin sohvalla ja valittaa, että muilla profeetoilla on seuraajia, joilla on huumorintajua. Oi, katso:

Lyhyt pilakuvajuttu Egyptistä

Ja täältä löydät edellä mainitun hirveän kuuluisaksi tulleen Muhammad -elokuvan nk. trailerin (anteeksi anglismi), joka on kokonaista kolmetoista minuuttia ja viisikymmentäyksi sekuntia pitkä:

Muhammad Movie Trailer

Lopuksi pieni islamilaista Irania koskeva murhahankeuutinen:

Iranilainen järjestö on korottanut palkkiota, jonka se lupaa intialaisperäisen brittikirjailija Salman Rushdien murhaajalle.

Järjestön mukaan islamia rienaavaa amerikkalaiselokuvaa ei olisi koskaan tehty, jos Rushdie olisi tapettu aiemmin.

Iranin edesmennyt uskonnollinen johtaja ajatollah Khomeini langetti Rushdielle kuolemantuomion kirjasta Saatanalliset säkeet vuonna 1989. Khomeinin mukaan teos pilkkasi islamia.

Kirjailija piileskeli sen vuoksi kymmenen vuotta.

Viimeisimmän korotuksen jälkeen 15 Khordad -järjestö lupaa Rushdien murhaajalle 3,3 miljoonaa dollaria (noin 2,5 miljoonaa euroa).

Ja Iranin islamilaisen tasavallan viranomaiset tietenkin tukevat murha-hanketta sen sijaan että pistäisivät järjestön tyypit vastuuseen lain edessä hankkeestaan. Jos joku joskus onnistuukin murhaamaan Rushdien, murhaaja saa mainitun rahasumman lisäksi varmaan Iranin islamilaiselta tasavallalta mitalin. Ja runsaasti suitsutusta hänestä pitäviltä ihmisiltä ympäri islamilaista maailmaa.

Miksi näiden ihmisten täytyy olla tällaisia!?!

PS Päivitys saman vuorokauden sisällä klo 16.00: Nyt on sitten virallinenkin Iran julkistanut aikeensa likvidoida elokuvantekijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti