keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Tanskan maahanmuuttokriittinen sosialidemokraattinen puolue käy vaaleja kohti

Tanskanmaahan vaalit! Tanskan perustuslain mukaan kansankäräjävaalit on järjestettävä vähintään neljän vuoden välein, mutta päätöksen vaalipäivästä tekee Sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja ja vähemmistöhallituksen pääministeri Mette Frederiksen. Määräaika vaaleille on täyttymässä kesäkuussa, mutta Frederiksen ei eräiden politiikan tarkkailijoiden mukaan odota niin kauaa.

Painetta vaalijulistukselle on luonut myös hallituksen tukipuolue sosiaaliliberaali Radikale Venstre. Se vaatii, että Frederiksenin on julistettava vaalit lokakuun 4. päivään mennessä tai puolue vetää tukensa hallitukselta. 14 edustajan tuen menetys olisi kohtalokas.

Asiaan liittyy jotenkin myös se, että Vihreiden Grand Old Man (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaara oli yli kolme vuotta sitten eli 7.6.2019 julkaissut blogissaan merkinnän otsikolla Demarit ja maahanmuutto.

Kirjoituksessaan Soininvaara sanoi, että Tanskan sosialidemokraattinen puolue omaksumalla oikeistopopulistien maahanmuuttokriittisen teeman oli saavuttanut vaalivoiton, kun taas samalla oikeistopopulistien kannatus oli romahtanut.

Oliko vaalien tulos sitten miehen mielestä hyvä asia? Hän sanoi siitä blogimerkinnässään näin: "Demarit ovat sentään voittopuolisesti sivistyneitä ihmisiä. Maahanmuuttopolitiikasta voisi keskustella analyyttisemmin, jos maahanmuuttokriittistä osapuolta edustaisivat demarit eivätkä kaiken maailman hörhöt."

Voimme siis sanoa, että Tanskan pääministeri Mette Frederiksen on maahanmuuttokriittinen sosialidemokraatti, ja hänen edustamansa puolue maahanmuuttokriittinen sosialidemokraattinen puolue.

Olen ollut huomaavinani, ettei meillä Suomessa ole vielä tällaista sosialidemokraattista puoluetta, vaan sellainen, joka on valmis myymään vaikka koko Suomen, jos vain sillä saadaan lisää värinää kaduille, eli turvattomuutta monikulttuurisuuden muodossa ja sen myötä valtion menojen lisääntymistä.

Jos Suomessa olisi maahanmuuttokriittinen | sosialidemokraattinen puolue, voisin äänestää sitä vaaleissa. Mutta kun ei ole.

3 kommenttia:

 1. Mutta onhan meillä toki maahanmuuttokriittinen kansallissosialidemokraattinen puolue.
  Sen nimi on Perussuomalaiset, ja se jatkaa asevelisosialistien vuosien 1945-65 työtä.

  Odella sen sijaan on ollut melkomoisia vaikeuksia hyväksyä PS:n edustamaa kansallissosialidemokratiaa.
  Mahtaneeko tuo oikein hyväksyä sitä nyt tanskalaisillakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Viran puolesta on täytynyt olla hyväksyvinään vääränlainenkin normisosialidemokratia.

   Asevelisosialistien mainitseminen on hyvä näkökohta.

   Poista
  2. ...Ehkä Perussuomalaisten asenne kuitenkin eroaa sikäli sosialidemokraattisesta katsannosta, että puolueessa ei yleensä olla valmiita yrittämään korjata kaikkea rahalla, eli verotuksen avulla.

   Poista