keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Yhteiskunnan sisäisen luottamuksen tärkeydestä

Tietty määrä ihmisten monimuotoisuutta on epäilemättä hyödyllistä työelämässä. Mutta kun sitä on liikaa, niin homma ei toimi enää yhtä tehokkaasti ja mielekkäästi.

Nationalisteille on aina ollut tärkeää yhteiskunnan sisäinen koheesio. Sitä vastoin monikulttuurisuuden kannattajille on aina ollut tärkeää yhteiskunnan hajottaminen toisiaan kyräileviin – tai toisiaan vastaan sodassa oleviin – kuppikuntiin.

Ihmisten tulee voida luottaa toisiinsa. Ihmisten suuri eroavaisuus vähentää heidän välistään luottamusta. Jos tätä luottamusta ei ole, on yhteiskunta hajoamistilassa.

PS. Jostain syystä en ole tänä keväänä bongannut suomalaisesta julkisuudesta juurikaan sodanjulistuksia Putinin "erikoisoperaation" suomalaisessa yhteiskunnassa yllättäen parantamaa sisäistä koheesiota vastaan. Taikka Ukrainan yhteiskunnan sisäistä koheesiota. Tunnettu Oikeiden Mielipiteiden esittäjä Helsingin sanomat -lehti oli jopa kehunut 3.4. tänä Jeesuksen vuonna 2022 julkaistussa pääkirjoitusartikkelissaan suomalaisen yhteiskunnan sisäistä luottamusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti