keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Etämyynti tulisi (kenties tilapäisesti) sallia pienpanimoille

Pienpanimoliitto on sitä mieltä, että etämyynnin tilapäinen salliminen antaisi suomalaisille pienille oluenvalmistajille edes hetkeksi tasapäiset mahdollisuudet selviytymiseen eurooppalaisiin kilpakumppaneihin verrattuna. Etämyynti on Suomessa nimittäin sallittu ulkomaisille yrityksille, mutta kiellettyä kotimaisilta valmistajilta, mikä on hieman epätasa-arvoista.

Yrityksiä on jo voimassaolevien koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi mennyt Suomessa nurin. Monet ravintolat ovat hätää kärsimässä, koska kassavirtaa ei ole eikä tule, mutta tilojen vuokrat ja työntekijöiden palkat joutuu kuitenkin maksamaan.

Ja sitten ovat nämä pienpanimot, jotka ovat myös hätää kärsimässä. Kannatan ehdottomasti pienpanimoiden säilyttämistä hengissä. Siksi heilutan lippuani Pienpanimoliiton ehdotuksen puolesta.

Ymmärrän kyllä, ettei edes siellä uskalleta nk. yleisten syiden vuoksi vielä ehdottaa, että etämyynti tulisi pysyvästi sallia pienpanimoille. Mutta minulla ei ole tuon kaltaisia estoja.

Ehdotankin, että kaikille suomalaisille tai Suomessa majaansa pitäville panimoille annetaan pysyvä etämyyntioikeus.

Suomessa ei kasva viini, mutta vilja kasvaa. Olutpanimoiden tällainen tukeminen tukisi suomalaista työllisyyttä ja innovatiivisuutta.

Mutta ehdotan kuitenkin sellaista rajoitusta etämyynnille, että sellaisia oluita ei saisi myydä etänä, jotka on valmistettu hinta edellä. Tämä voidaan varmistaa määräämällä oluelle minimihinnat.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi1/5/20 20:53

  Kannatan oluiden etämyynnin sallimista pienpanimoille, ehdottomasti pysyvänäkin, vaikka voisi näin korona-aikana olla kokeellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin korona-aikana se voisi kyllä olla kokeellista.

   Poista